09.04.2014 22:24

Aspikové tortičky so šunkou a chrenom

Varenie – Recepty - Studený bufet

 

Ideálne pohostenie pre veľkonočných kúpačov so šunkou i s chrenom.

 

Ingrediencie:
  • 1 balíček želatíny na vaječnú tlačenku a aspiky
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 mrkva nakrájaná na tenké rezančeky
  • 4 vajcia uvarené natvrdo
  • 4 plátky šunky
  • 200 g tvarohového syra bez príchute (typu Lučina)
  • 2 – 3 lyžice chrenovej pasty (typu Krenex)
  • petržlen
Príprava:

Na prípravu aspiku necháme želatínu napučať asi v 250 ml vývaru počas asi 10 minút. Každý plátok šunky rozrežeme napoly. Zmiešame syr s chrenovou pastou. Plátky šunky pomastíme chrenovou zmesou a zavinieme. Nakrájanú mrkvu krátko povaríme vo zvyšnom vývare, aby zmäkla. Napučanú želatínu zamiešame do vývaru s mrkvou a želatínu za stáleho miešania zahrievame (nevaríme) až do úplného rozpustenia želatíny. Želatínu necháme mierne vychladnúť a nalejeme ju do mištičiek/formičiek vypláchnutých studenou vodou do výšky asi 0,5 cm, navrch položíme lístok petržlenu. Necháme mierne stuhnúť a potom postupne do každej tortičky vrstvíme polku vajec, šunkový závitok, uvarenú mrkvu a petržlen. Zalejeme zvyšným vývarom. Mištičky/formičky odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky. Stuhnuté malé bábovky opatrne vyklopíme a uchovávame v chlade.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada