Aspikové tortičky s tuniakom
Varenie - Recepty – Studený bufet
Milovníci rybieho mäsa sa nemusia svojej pochúťky zdať ani na Veľkú noc.
Ingrediencie:
1 balíček želatíny na vaječnú tlačenku a aspiky
- 500 ml vody
- hrsť zelených a čiernych olív bez kôstok
- 10 ks cherry rajčín
- 3 vajcia uvarené natvrdo
- 1 balenie syra mozzarella
- 1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave
- zväzok bazalky
- soľ
Príprava:
Na prípravu aspiku necháme želatínu napučať s vodou a citrónovou šťavou počas asi 10 minút. Želatínu za stáleho miešania zahrievame (nevaríme) až do úplného rozpustenia želatíny. Želatínu necháme mierne vychladnúť a nalejeme ju do mištičiek/formičiek vypláchnutých studenou vodou do výšky asi 0,5 cm. Necháme mierne stuhnúť a potom postupne vrstvíme olivy, rajčiaky, vajcia, syr, tuniaka a lístky bazalky. Medzi každou vrstvou nechávame želatínu mierne stuhnúť. Mištičky/formičky odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky. Stuhnuté tortičky opatrne vyklopíme a uchovávame v chlade. Podávame s opečeným toastom.
FOTO: droetker
—————