09.04.2014 22:11

Aspikové tortičky s tuniakom

Varenie - Recepty – Studený bufet

 

Milovníci rybieho mäsa sa nemusia svojej pochúťky zdať ani na Veľkú noc.

 

Ingrediencie:
  • 1 balíček želatíny na vaječnú tlačenku a aspiky
  • 500 ml vody
  • hrsť zelených a čiernych olív bez kôstok
  • 10 ks cherry rajčín
  • 3 vajcia uvarené natvrdo
  • 1 balenie syra mozzarella
  • 1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave
  • zväzok bazalky
  • soľ
Príprava:

Na prípravu aspiku necháme želatínu napučať s vodou a citrónovou šťavou počas asi 10 minút. Želatínu za stáleho miešania zahrievame (nevaríme) až do úplného rozpustenia želatíny. Želatínu necháme mierne vychladnúť a nalejeme ju do mištičiek/formičiek vypláchnutých studenou vodou do výšky asi 0,5 cm. Necháme mierne stuhnúť a potom postupne vrstvíme olivy, rajčiaky, vajcia, syr, tuniaka a lístky bazalky. Medzi každou vrstvou nechávame želatínu mierne stuhnúť. Mištičky/formičky odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky. Stuhnuté tortičky opatrne vyklopíme a uchovávame v chlade. Podávame s opečeným toastom.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada