23.01.2017 16:11
Anjelské rezy
Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty
Kokosovo-vanilkové rezy vhodné aj na slávnostnejšiu príležitosť.
Ingrediencie:
Na cesto:
2 bielky
- 2 žĺtky
- 120 g cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
- 150 ml smotany na šľahanie
- 200 g polohrubej múky
- ½ balíčka kypriaceho prášku do pečiva
Na vanilkovú náplň:
- 2 balíčky Zlatého klasu
- 750 ml mlieka
- 250 g zmäknutého masla
- 150 g práškového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 4 lyžice rumu
Na kokosovú náplň:
- 500 ml smotany na šľahanie
- 1 balíček Crème Olé s kokosovou príchuťou
- 1 balíček Smeta-fixu
- 50 g strúhaného kokosu
Na ozdobenie:
- 20 g strúhaného kokosu
- perličky strieborné
Príprava:
- Na prípravu cesta v mise vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. V druhej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Pridáme smotanu a múku zmiešanú s kypriacim práškom a vyšľaháme dohladka. Nakoniec zľahka vmiešame sneh. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a rovnomerne rozotrieme. Vložíme do rúry predhriatej na 170 °C a pečieme asi 25 minút.
- Korpus necháme vychladnúť.
- Na prípravu vanilkovej náplne uvaríme Zlaté klasy podľa návodu na obale, ale len so 750 ml mlieka. Odstavíme zo sporáka a za občasného miešania necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme maslo s cukrom a vanilkovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka a postupne pridávame vychladnutý Zlatý klas. Nakoniec krátko zašľaháme rum. Náplň nanesieme na korpus a rovnomerne rozotrieme. Odložíme asi na 1 hodinu do chladničky a necháme stuhnúť.
- Na prípravu kokosovej náplne nalejeme smotanu do vyššej nádoby. Pridáme Crème Olé, Smeta-fix a na strednom stupni šľaháme asi 1 minútu. Náplň nesmie byť príliš tuhá. Nakoniec vmiešame kokos a rozotrieme na vanilkovú náplň.
- Nakrájame na rezy, posypeme kokosom a ozdobíme perličkami.
TIP: Medzi náplne je možné vložiť nakrájaný ananás.
FOTO: droetker
—————