23.01.2017 16:11

Anjelské rezy

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Kokosovo-vanilkové rezy vhodné aj na slávnostnejšiu príležitosť.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 2 bielky
  • 2 žĺtky
  • 120 g cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 200 g polohrubej múky
  • ½ balíčka kypriaceho prášku do pečiva
Na vanilkovú náplň:
  • 2 balíčky Zlatého klasu
  • 750 ml mlieka
  • 250 g zmäknutého masla
  • 150 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 4 lyžice rumu

 

Na kokosovú náplň:
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 1 balíček Crème Olé s kokosovou príchuťou
  • 1 balíček Smeta-fixu
  • 50 g strúhaného kokosu

 

Na ozdobenie:
  • 20 g strúhaného kokosu
  • perličky strieborné

 

Príprava:
  1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. V druhej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Pridáme smotanu a múku zmiešanú s kypriacim práškom a vyšľaháme dohladka. Nakoniec zľahka vmiešame sneh. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a rovnomerne rozotrieme. Vložíme do rúry predhriatej na 170 °C a pečieme asi 25 minút.
  2. Korpus necháme vychladnúť.
  3. Na prípravu vanilkovej náplne uvaríme Zlaté klasy podľa návodu na obale, ale len so 750 ml mlieka. Odstavíme zo sporáka a za občasného miešania necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme maslo s cukrom a vanilkovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka a postupne pridávame vychladnutý Zlatý klas. Nakoniec krátko zašľaháme rum. Náplň nanesieme na korpus a rovnomerne rozotrieme. Odložíme asi na 1 hodinu do chladničky a necháme stuhnúť.
  4. Na prípravu kokosovej náplne nalejeme smotanu do vyššej nádoby. Pridáme Crème Olé, Smeta-fix a na strednom stupni šľaháme asi 1 minútu. Náplň nesmie byť príliš tuhá. Nakoniec vmiešame kokos a rozotrieme na vanilkovú náplň.
  5. Nakrájame na rezy, posypeme kokosom a ozdobíme perličkami.

 

TIP: Medzi náplne je možné vložiť nakrájaný ananás.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada