16.08.2014 12:21

Ananásový džem s vanilkou

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie

 

Džem s exotickou príchuťou, postará sa o ňu ananás i vanilka.

 

Ingrediencie:
  • 700 g ananásu (olúpaného a nakrájaného na malé kúsky)
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 1 balenie želírovacieho ovocného cukru
Príprava:
  1. Do väčšieho hrnca vložíme ananás s vanilkovým cukrom a dobre premiešame s ovocným želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 3 minúty.
  2. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku. 

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Kontakt

magazín Doma a Rada