Archív článkov
12.06.2011 11:01
Salámové hniezda s vajcami
Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá
Vyžadujú trochu kuchárskej trpezlivosti. Ale plnenými košíčkami zo salámy príjemne prekvapíte aj náročných gurmánov.
Ingrediencie:
4 hrubšie kolieska salámy
olej
4 menšie vajcia
soľ
50 g tvrdého syra
mletá červená paprika
Príprava:
Salámu...
—————
11.06.2011 15:05
Plnený závin po francúzsky
Varenie – Recepty – Mäso a ryby
Príprava mäsového závinu si vyžaduje trochu viac zručnosti, ale výsledok prepojených chutí šunky, údenej klobásky, vajec a pečeného mäsa stojí za to.
Ingrediencie:
600 g bravčového mäsa z orecha
150 g šunky
400 g plnky ...
—————
11.06.2011 15:02
Jelenie ragú
Varenie – Recepty – Mäso a ryby
Tajomstvo tohto poľovníckeho receptu je charakter moridla, ktoré dodá pred tepelnou úpravou jeleniemu mäsu správne grády.
Ingrediencie:
600 g mäsa z jelenieho stehna alebo pleca
40 g údenej slaniny
40 g oleja
20 g cibule
100 g koreňovej zeleniny
soľ...
—————
11.06.2011 14:57
Kapor s hubami
Varenie – Recepty – Mäso a ryby
Kapor, to nemusí byť len klasika v trojobale. Výborná je aj kombinácia tejto sladkovodnej ryby s hubami a ďalšími výraznými ingredienciami. Alobal umožňuje prípravu aj v prírode.
Ingrediencie:
500 g očisteného kapra alebo inej...
—————
11.06.2011 14:54
Plnený pstruh
Varenie – Recepty – Mäso a ryby
Rýchly a nenáročný recept, podľa ktorého si pstruha pripraví aj menej skúsený kuchár. Použiteľné v panelákovej kuchyni i v záhrade na grile.
Ingrediencie:
4 menšie pstruhy
soľ
mletá červená paprika
120 g údenej...
—————
11.06.2011 14:52
Detviansky rezeň
Varenie – Recepty – Mäso a ryby
Lahôdka z bravčového mäsa vylepšená chuťou šunky a syra ulahodí najmä veľkým jedákom.
Ingrediencie:
300 g bravčového mäsa zo stehna
80 g šunky
60 g eidamského syra
soľ
horčica
40 g múky
olej
Príprava:
Bravčové rezne natenko naklepeme, okraje...
—————
11.06.2011 09:13
Kapor vo vínnej omáčke
Varenie – Recepty – Mäso a ryby
Vyhradené pre gurmánov. Pretože kúsky kaprieho mäsa v chutnej omáčke s príchuťou zeleniny a cesnaku sú skutočne lahodné.
Ingrediencie:
600 g očisteného kapra
500 ml vody
200 ml bieleho vína
60 g cibule
2 strúčiky cesnaku
1 mrkva
zelená...
—————
10.06.2011 21:05
Plnený husací krk
Varenie – Recepty – Mäso a ryby
Husacie hody trochu inak. Jemná chuť hydiny sa prepojí s výraznejšou bravčoviny a ideálnym tmelom je ryža.
Ingrediencie:
1 husací krk
200 g bravčového mäsa z pliecka
40 g ryže
1 vajce
10 g cibule
20 g oleja
soľ
...
—————
10.06.2011 20:49
Pečený srnčí chrbát
Varenie – Recepty – Mäso a ryby
Osvedčená špecialita pre milovníkov diviny. Pri pečení treba byť trpezlivý, aby srnčie mäsko skutočne zmäklo. Chutí vynikajúco.
Ingrediencie:
1 kg srnčieho chrbta
100 g údenej slaniny
80 g oleja
10 g hladkej múky
100 g cibule
mleté čierne...
—————
10.06.2011 20:44
Pochúťka z bravčového mäsa
Varenie – Recepty – Mäso a ryby
Ražniči trochu inak. Na drevené špajdle napichávame už sčasti tepelne upravené kúsky mäsa i plátky slaniny a zemiakov.
Ingrediencie:
300 g zemiakov
300 g bravčového mäsa
100 g cibule
10 g kyslých uhoriek
80 g údenej slaniny
soľ
mleté čierne...
—————