Vitamíny z črepníka

Nepotrebujeme nevyhnutne poľné lány či záhradné záhony. Čerstvú zeleninu si môžeme vypestovať aj v črepníku na lodžii. A zmestí sa do neho aj exotický svet citrónovníka. S bylinkami vystačíme aj bez balkóna. Arómu a chuť, ktorá vylepší omáčku, polievku či pečenú sekanú, si môžeme dopestovať na poličke v kuchyni.                                      (foto: www.pixabay.com)


Články

27.06.2018 11:05

Po čučoriedky netreba ísť do lesa

Zelený domov – Vitamíny z črepníka   A po chutné a zdravé plody tmavofialovej farby nemusíme ísť...

Celý článok

—————

25.06.2018 18:34

Bylinky z vlastnej kuchyne

Zelený domov – Vitamíny z črepníka   Je to síce trend, ale z rodu užitočných. Ochutiť polievku alebo...

Celý článok

—————


Skromná balkónová plantáž

Niekto si urobí z balkóna malú plantáž, z ktorej bude nosiť úrodu vitamínov priamo na tanier. Ako pripraviť lodžiu na novú sezónu a začať pestovať rajčiaky? Pomôžu aj expresné rady, či základné princípy pestovania reďkovky alebo čili papričiek. A ktoré druhy zeleniny sú vôbec vhodné pestovať obmedzenom priestore?


Bylinky z kuchyne


Trúfnime si na citrusy


Obľúbený tymian


Po sezóne

Rajčiaky sú jednoročná rastlina, ktorá vydrží od jari do neskorej jesene. Ešte pre príchodom mrazov ju vyberieme zo zeme aj s koreňmi a zavesíme do chladnej komory alebo pivnice. Zostávajúce plody sa tak lepšie uchovajú. Keď oberieme posledné, rastlinu zlikvidujeme.


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


Petržlenová vňať


Mexické chute


Overený rozmarín