Vitamíny z črepníka

Nepotrebujeme nevyhnutne poľné lány či záhradné záhony. Čerstvú zeleninu si môžeme vypestovať aj v črepníku na lodžii. A zmestí sa do neho aj exotický svet citrónovníka. S bylinkami vystačíme aj bez balkóna. Arómu a chuť, ktorá vylepší omáčku, polievku či pečenú sekanú, si môžeme dopestovať na poličke v kuchyni.                                      (foto: www.pixabay.com)


Články

05.05.2018 12:40

Z balkóna na tanier

Zelený domov – Vitamíny z črepníka   Mysleli ste si, že balkóny, lodžie a terasy sú vhodné jedine na pestovanie...

Celý článok

—————

04.03.2018 10:12

Pestovať môžeme po celý rok

Zelený domov – Vitamíny z črepníka   Hydropónia predstavuje systém pestovania rastlín vo vode namiesto pôdy....

Celý článok

—————


Čas pre bylinkovú žatvu

Mnohí neodolajú a okrem kvitnúcich izbových rastliniek pestujú aj bylinky. Kto by odolal ich vôni či talentu ochutiť úžasne jedlo. A zelená záplava bazalky, rozmarínu či tymianu býva sympatickou dekoráciou na kuchynskej poličke. Vieme však bylinky správne zbierať a po úspešnej žatve ich aj uskladniť, aby sme z nich mohli profitovať aj v zime?


Bylinky z kuchyne


Trúfnime si na citrusy


Obľúbený tymian


Po sezóne

Rajčiaky sú jednoročná rastlina, ktorá vydrží od jari do neskorej jesene. Ešte pre príchodom mrazov ju vyberieme zo zeme aj s koreňmi a zavesíme do chladnej komory alebo pivnice. Zostávajúce plody sa tak lepšie uchovajú. Keď oberieme posledné, rastlinu zlikvidujeme.


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


Petržlenová vňať


Mexické chute


Overený rozmarín