Keď lieči príroda

Nemusíme byť babkami korenárkami. Stačí spoznať liečivé účinky užitočných rastliniek a v prípade prechladnutia, bolesti hlavy alebo iného zdravotného problému si ich ako balzam dopriať sebe či svojim blízkym. Príroda je mocná čarodejka a my ako usilovní učni za ňou nemusíme zaostávať. A ak si osvojíme aj ostatné domáce recepty na bežné zdravotné trápenia, môžeme pokojne ašpirovať na profesiu amatérskych rodinných lekárov.

(foto: everystockphoto)


Vybrali sme



Články

12.02.2018 14:04

Chutí vám granátové jablko?

Zdravie a krása – Keď lieči príroda   Kto obľubuje ríbezle, egreše, hrozno a iné bobuľové druhy ovocia,...

Celý článok

—————

10.01.2018 07:23

Ak kašlete, pomôžu domáce rady

Zdravie a krása – Keď lieči príroda   Ukašlané rána i večery a nepokojné noci pre dráždivý kašeľ,...

Celý článok

—————


Figové a datlové zdravie

Je fajn mať slabosť pre exotické datle či figy. Sú plné vitamínov i bohatým zdrojom energie. Odporúča sa konzumovať ich počas celého roka. Pre dobrú chuť i pre zdravie. Či už figy, ktoré zmierňujú bolesť zubov, alebo datle, ktoré sú vzpruhou pre svaly a tiež prírodnou medicínou.


Presná rada problém vyrieši

Stručný herbár

Stručný herbár

Zdravie a krása - Keď lieči príroda   Aníz je obľúbené korenie pri príprave dezertov, krémov a pečiva, odvar z neho však je výborný pri ťažkostiach s nespavosťou, so žalúdočnou nevoľnosťou a s kašľom. Tí, ktorým veľmi nechutí a do jedla sa nútia, čo zvyšok populácie nechápe, môže tiež pomôcť. Roztlčené klinčeky dodávajú výbornú chuť medovníkom, ale sú dobrým prostriedkom na zmiernenie bolesti zubov a na uvoľňovanie svalov. Bez škorice by sme si asi nepochutnali na jablkovej štrúdli, ale jej...

Viac

—————


Z byliniek môžeme vylúhovaním získať

ODVAR – bylinky varíme v prikrytej nádobe v určenom množstve vody predpísaný čas, potom výluh necháme stáť do vychladnutia a napokon cez sitko precedíme.
ZÁPAR – bylinky prelejeme predpísaným množstvom vriacej vody a necháme stáť v prikrytej nádobe asi 20 minút, potom cez sitko precedíme.
MACERÁT – bylinky prelejeme studenou vodou (prípadne olejom alebo liehom) a necháme stáť predpísaný čas (niekoľko hodín, dní či týždňov). Nakoniec precedíme cez papierový filter na kávu.


Cesnak ako liek


Kašlete? Poradíme!


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


Zdravotná šálka čaju


Posilňujeme imunitu


Sila bobkového listu


Bylinkami                  na bolesť zubov