Skladovanie

Zmysluplné nakupovanie a voľbu kvalitných potravín môže napokon znehodnotiť ich neodborné skladovanie. Malé kuchynské dilemy musíme riešiť takmer denne. Na ktorú poličku v chladničke umiestiť čerstvú zeleninu či uvarenú ryžu? Dať zemiaky do tmavej komory alebo ich môžeme nasypať do košíka na kuchynskej linke? Zodpovieme si všetky otázky. A naučíme sa tiež potraviny zavárať, sušiť i správne zmrazovať. Aj zeleninu, ktorú si dopestujeme sami, alebo huby, ktoré si donesieme z lesa.

(foto: pixabay)


Vybrali sme



Články

15.05.2018 13:19

Kupujme len čerstvé plody

Varenie – Skladovanie   Pulty obchodov a tržníc sa čoskoro zaplnia sezónnym druhmi ovocia a zeleniny,...

Celý článok

—————

14.05.2018 15:34

Odložené hráškové vitamíny

Varenie – Skladovanie   Hrášok je obľúbený druh zeleniny, ktorý v nás evokuje jarnú náladu....

Celý článok

—————

23.01.2018 11:37

Obaly vhodné pre potraviny

Varenie – Skladovanie   Zabudnime na drevené súdky, plátenká, papierové vrecúška a pletené košíky, ktoré...

Celý článok

—————


Aby sme neprišli o chuť jahôd

Jahody si ideálnym ovocím na prípravu múčnikov a dezertov, preto ich radi využívame pri pečení a dochucovaní počas celého roka. Poďme si povedať, ako si pripraviť tradičný jahodový džem alebo jahody správne zamraziť či už v celku, pokrájané a posypané cukrom alebo ako jahodový pretlak.


Pomôžeme, poradíme ...

Prosté, ale geniálne

Prosté, ale geniálne

Varenie - Skladovanie   Ako zachrániť zvädnutú petržlenovú vňať? Stačí ju položiť do hlbokého taniera, pokropiť vodou, prikryť druhým tanierom a opäť bude čerstvá. Tejto nepríjemnosti môžeme predchádzať, ak čerstvo zakúpenú vňať zabalíme do vlhkých kuchynských utierok a balíček uložíme v chladničke do zásuvky na zeleninu. Ak pridáme do horčice trochu soli a dobre ju zamiešame, tento trik zabráni vyschnutiu obľúbenej pochutiny. Škvarky odkladáme...

Viac

—————


Len čerstvé plody


Vhodné obaly


Ako skladovať syry


Životnosť potravín


Cesnaková aróma


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


Ovocná výživa


Čo s úrodou byliniek


Mrazíme ryby


Chlieb v kondícii


Sušené hrozienka