Skladovanie

Zmysluplné nakupovanie a voľbu kvalitných potravín môže napokon znehodnotiť ich neodborné skladovanie. Malé kuchynské dilemy musíme riešiť takmer denne. Na ktorú poličku v chladničke umiestiť čerstvú zeleninu či uvarenú ryžu? Dať zemiaky do tmavej komory alebo ich môžeme nasypať do košíka na kuchynskej linke? Zodpovieme si všetky otázky. A naučíme sa tiež potraviny zavárať, sušiť i správne zmrazovať. Aj zeleninu, ktorú si dopestujeme sami, alebo huby, ktoré si donesieme z lesa.

(foto: pixabay)


Vybrali sme



Články

06.11.2018 11:01

Životnosť potravín má limity

Zdravie a krása – Skladovanie   Nič netrvá večne. Platí to aj pre potraviny. Občas sa nám stane, že zabudneme na otvorené...

Celý článok

—————

05.11.2018 09:01

Malý chladničkový bedeker

Varenie – Skladovanie   Na prvý pohľad sa zdá, že uskladňovať potraviny v chladničke nie je žiadna veda. Jednoducho ich na...

Celý článok

—————

02.11.2018 11:56

Uväznená cesnaková aróma

Varenie – Skladovanie   Cesnak sa odporúča konzumovať hlavne v surovom stave, no uložený v komore časom vyschýna...

Celý článok

—————


Džemujeme za sporákom...

Vypestovať vitamíny v záhradke, to všetko vyžaduje čas a energiu. Bola by škoda úrody jabĺk či brokolice. Preto napokon ochotne čistíme, krájame a zavárame. Alebo hľadáme ďalšie možnosti, ktoré predĺžia životnosť ovocia a zeleniny. A mnohé gazdinky si z džemovania za sporákom robia obľúbené hobby.


Pomôžeme, poradíme ...

Prosté, ale geniálne

Prosté, ale geniálne

Varenie - Skladovanie   Ako zachrániť zvädnutú petržlenovú vňať? Stačí ju položiť do hlbokého taniera, pokropiť vodou, prikryť druhým tanierom a opäť bude čerstvá. Tejto nepríjemnosti môžeme predchádzať, ak čerstvo zakúpenú vňať zabalíme do vlhkých kuchynských utierok a balíček uložíme v chladničke do zásuvky na zeleninu. Ak pridáme do horčice trochu soli a dobre ju zamiešame, tento trik...

Viac

—————


Jahodový džem


Hrášok v náleve


Ovocný ocot


Sušená paprika


Limity potravín


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


Sirup z bazy

  


Čo s úrodou byliniek


Egrešové čatní


Pozor na orechy


Chladničkový bedeker