Skladovanie

Zmysluplné nakupovanie a voľbu kvalitných potravín môže napokon znehodnotiť ich neodborné skladovanie. Malé kuchynské dilemy musíme riešiť takmer denne. Na ktorú poličku v chladničke umiestiť čerstvú zeleninu či uvarenú ryžu? Dať zemiaky do tmavej komory alebo ich môžeme nasypať do košíka na kuchynskej linke? Zodpovieme si všetky otázky. A naučíme sa tiež potraviny zavárať, sušiť i správne zmrazovať. Aj zeleninu, ktorú si dopestujeme sami, alebo huby, ktoré si donesieme z lesa.

(foto: pixabay)


Vybrali sme



Články

22.09.2018 10:33

Pripravujeme ovocný ocot

Varenie - Skladovanie   Všetci záhradkári majú výhodu. Nie celkom najkrajšie plody ovocia, ktoré popadajú zo...

Celý článok

—————

15.09.2018 16:23

Dula v pohári

Varenie – Skladovanie   Dula je zaujímavé tradičné ovocie, ktoré pripomína jablko a sčasti i hrušku....

Celý článok

—————

10.09.2018 10:22

Ako neprísť o úrodu zemiakov

Varenie – Skladovanie   Aj keď sa tešíme z dobrej úrody zemiakov, ešte nemáme vyhraté. Každý záhradkár vie,...

Celý článok

—————


Ako naložiť s uhorkami

Napriek dovolenkovej atmosfére, mnohé gazdinky už nachystali šík zaváracích pohárov a obzerajú sa po dobrom predajcovi kvalitných nakladačiek. Treba si urobiť zásoby uhoriek v sladkokyslom náleve. A aj keď mnohí majú vlastnú osvedčenú receptúru, nezaškodí pár dobrých rád na zlepšenie konečnej chuti a tiež niekoľko tipov, aby sa zaváranina skutočne vydarila.


Pomôžeme, poradíme ...

Prosté, ale geniálne

Prosté, ale geniálne

Varenie - Skladovanie   Ako zachrániť zvädnutú petržlenovú vňať? Stačí ju položiť do hlbokého taniera, pokropiť vodou, prikryť druhým tanierom a opäť bude čerstvá. Tejto nepríjemnosti môžeme predchádzať, ak čerstvo zakúpenú vňať zabalíme do vlhkých kuchynských utierok a balíček uložíme v chladničke do zásuvky na zeleninu. Ak pridáme do horčice trochu soli a dobre ju zamiešame, tento trik zabráni vyschnutiu obľúbenej pochutiny. Škvarky odkladáme...

Viac

—————


Ako neprísť o zemiaky


Huby do zásoby


Len čerstvé plody


Melónové čatní


Cesnaková aróma


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


Džemovanie                za sporákom


Náuka o ovocí


Čo s úrodou byliniek


Ovocná výživa


Chlieb v kondícii