Príprava jedál

Jedlo je výnimočný fenomén v našom živote. Jesť musí každý. Ale varenie? To je iná káva. Pre niekoho sféra neznáma, pre iného chlebík každodenný. Ale občas sa musí k sporáku postaviť aj ten, pre koho kúzlenie s vareškou nie je obľúbenou aktivitou. Ak nechce zostať hladný. Aby z hrnca nevykypelo, naučí svoju dcéru každá mama. My pridáme zásady fritovania, pečenia, grilovania i varenia vo woku. A predstavíme aj zástup pochutín, ktoré vylepšia zážitok z konzumácie opekaného steaku či pikantného gulášu.

(foto: pixabay)


Vybrali sme


Články

07.02.2019 09:13

Šťavňatejšie francúzske zemiaky

Varenie - Príprava jedál   Zvyknete pripraviť rodine na večeru francúzske zemiaky? Asi aj u vás ako aj v iných domácnostiach sa po tomto...

Celý článok

—————

05.02.2019 15:52

Aby sa zemiakové pyré vydarilo

Varenie – Príprava jedál   Zemiaková kaša, to predsa nemôže byť problém pripraviť, povie si každý. Tento pokrm nepatrí skutočne k náročným...

Celý článok

—————

28.01.2019 08:46

Ryby sa v kuchyni netreba báť

Varenie – Príprava jedál   Mnohí by sa aj možno dali častejšie rybu na obed, ale majú obavy, či receptúru nepokazia. Pre neskúsenosť sa radšej nepúšťajú...

Celý článok

—————


Hrozno, hrozienko...

Kto pestuje vinnú revu, už strihá strapce šťavnatého hrozna. Jednou z možností, ako si zachovať jeho vitamíny a ostatné, telu prospešné, živiny, je sušenie. Hrozienka sú potom v zimných mesiacoch zdrojom zdravia a dajú sa použiť pri príprave rôznych múčnikov či sladkých i mäsových jedál.


Drobničky spoza sporáka

Príma tipy na varenie

Príma tipy na varenie

Varenie - Príprava jedál   Údené mäso varíme jeden a pol hodiny na jednej strane a potom rovnako dlho na tej druhej. Kratšiu dobu na zmäknutie, asi o 45 minút menej, potrebuje krkovička, karé a bôčik. Uvarené mäso necháme vychladnúť vo vývare, potom bude šťavnatejšie a nebude sa rozpadávať. Máte radi škvarky peknej zlatožltej farby? Sádlo,...

Viac

—————


Vedieť iba variť nestačí

Varenie neznamená len vložiť sliepku do hrnca plného vody a nechať ju variť domäkka. Je to množstvo preverených technológií tepelnej prípravy jedla, z ktorých mnohé poznali už naše staré mamy, no iné sú zbrusu nové. Poďme si ich všetky pospomínať. 


Spôsoby tepelného spracovania

14.08.2011 09:24

Varenie

Celý článok

—————

14.08.2011 09:18

Varenie vo vodnom kúpeli

Celý článok

—————

14.08.2011 09:14

Varenie v pare

Celý článok

—————

14.08.2011 09:09

Blanšírovanie

Celý článok

—————

14.08.2011 09:04

Pošírovanie

Celý článok

—————

14.08.2011 08:59

Varenie v tlakovom hrnci

Celý článok

—————


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


Cukina na grile


Najlepší guláš


Chutné zálievky


Tipy na chutné kura


Varíme cestoviny