Príprava jedál

Jedlo je výnimočný fenomén v našom živote. Jesť musí každý. Ale varenie? To je iná káva. Pre niekoho sféra neznáma, pre iného chlebík každodenný. Ale občas sa musí k sporáku postaviť aj ten, pre koho kúzlenie s vareškou nie je obľúbenou aktivitou. Ak nechce zostať hladný. Aby z hrnca nevykypelo, naučí svoju dcéru každá mama. My pridáme zásady fritovania, pečenia, grilovania i varenia vo woku. A predstavíme aj zástup pochutín, ktoré vylepšia zážitok z konzumácie opekaného steaku či pikantného gulášu.

(foto: pixabay)


Vybrali sme


Články

21.01.2019 15:06

Jednoduché pohostenie pre náročných

Varenie – Príprava jedál   Všetkým sa vždy nezavďačíme. Ale ak poznáme chute svojej návštevy, nemusíme sa moriť hodiny pri sporáku pri zložitej príprave...

Celý článok

—————

11.01.2019 12:18

Na fašiangové šišky treba cvik

Varenie - Príprava jedál   Šiškám alebo pampúchom, ktoré tradične patria k obdobiu fašiang, odolá len málokto. Nie je však celkom jednoduché pripraviť...

Celý článok

—————

08.01.2019 20:01

Zabíjačkové špeciality aj bez zakáľačky

Varenie – Príprava jedál   Obraz tradičnej zabíjačky v nás evokuje predstavu mrazivého rána na dedinskom hospodárskom dvore, kde skupina chlapov...

Celý článok

—————


Hrozno, hrozienko...

Kto pestuje vinnú revu, už strihá strapce šťavnatého hrozna. Jednou z možností, ako si zachovať jeho vitamíny a ostatné, telu prospešné, živiny, je sušenie. Hrozienka sú potom v zimných mesiacoch zdrojom zdravia a dajú sa použiť pri príprave rôznych múčnikov či sladkých i mäsových jedál.


Drobničky spoza sporáka

Príma tipy na varenie

Príma tipy na varenie

Varenie - Príprava jedál   Údené mäso varíme jeden a pol hodiny na jednej strane a potom rovnako dlho na tej druhej. Kratšiu dobu na zmäknutie, asi o 45 minút menej, potrebuje krkovička, karé a bôčik. Uvarené mäso necháme vychladnúť vo vývare, potom bude šťavnatejšie a nebude sa rozpadávať. Máte radi škvarky peknej zlatožltej farby? Sádlo,...

Viac

—————


Vedieť iba variť nestačí

Varenie neznamená len vložiť sliepku do hrnca plného vody a nechať ju variť domäkka. Je to množstvo preverených technológií tepelnej prípravy jedla, z ktorých mnohé poznali už naše staré mamy, no iné sú zbrusu nové. Poďme si ich všetky pospomínať. 


Spôsoby tepelného spracovania

14.08.2011 09:24

Varenie

Celý článok

—————

14.08.2011 09:18

Varenie vo vodnom kúpeli

Celý článok

—————

14.08.2011 09:14

Varenie v pare

Celý článok

—————

14.08.2011 09:09

Blanšírovanie

Celý článok

—————

14.08.2011 09:04

Pošírovanie

Celý článok

—————

14.08.2011 08:59

Varenie v tlakovom hrnci

Celý článok

—————


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


Cukina na grile


Najlepší guláš


Chutné zálievky


Tipy na chutné kura


Varíme cestoviny