Príprava jedál

Jedlo je výnimočný fenomén v našom živote. Jesť musí každý. Ale varenie? To je iná káva. Pre niekoho sféra neznáma, pre iného chlebík každodenný. Ale občas sa musí k sporáku postaviť aj ten, pre koho kúzlenie s vareškou nie je obľúbenou aktivitou. Ak nechce zostať hladný. Aby z hrnca nevykypelo, naučí svoju dcéru každá mama. My pridáme zásady fritovania, pečenia, grilovania i varenia vo woku. A predstavíme aj zástup pochutín, ktoré vylepšia zážitok z konzumácie opekaného steaku či pikantného gulášu.

(foto: pixabay)


Vybrali sme


Články

30.11.2018 19:47

Viete, ako na kysnuté cesto?

Varenie – Príprava jedla   Kysnuté múčniky sú obľúbené počas celého roka, ale častejšie sa zvyknú pripravovať vo...

Celý článok

—————

28.11.2018 08:49

Medové pečenie

Varenie – Príprava jedál   Med kedysi v kuchyni často dominoval a bol obľúbeným zdrojom cukrov pre ľahkú...

Celý článok

—————

03.11.2018 16:17

Skutočne chutný rezeň

Varenia – Príprava jedál   Na prvý pohľad tradičná lahôdka, ktorú každý zvládne. Tvrdý alebo príliš opečený rezeň...

Celý článok

—————


Čas piknikov, výletov a opekačiek...

...na chate si práve začíname naplno užívať, zíde sa preto pár rýchlych receptov. V prírode si môžeme ukuchtiť rýchlu turistickú polievku alebo baraní guláš. Najlepší je ten uvarený v kotlíku. No najjednoduchšia je asi príprava špekáčikových hodov pri táboráku. Nezaškodí pripomenúť opoatrnosť pri manipulácii s ohňom, ale aj pri nevhodnom skladovaní potravín, ktoré sa môžu  v  improvizovaných podmienkach rýchlo pokaziť.


Drobničky spoza sporáka

Príma tipy na varenie

Príma tipy na varenie

Varenie - Príprava jedál   Údené mäso varíme jeden a pol hodiny na jednej strane a potom rovnako dlho na tej druhej. Kratšiu dobu na zmäknutie, asi o 45 minút menej, potrebuje krkovička, karé a bôčik. Uvarené mäso necháme vychladnúť vo vývare, potom bude šťavnatejšie a nebude sa rozpadávať. Máte radi škvarky peknej...

Viac

—————


Vedieť iba variť nestačí

Varenie neznamená len vložiť sliepku do hrnca plného vody a nechať ju variť domäkka. Je to množstvo preverených technológií tepelnej prípravy jedla, z ktorých mnohé poznali už naše staré mamy, no iné sú zbrusu nové. Poďme si ich všetky pospomínať. 


Spôsoby tepelného spracovania

14.08.2011 09:24

Varenie

Celý článok

—————

14.08.2011 09:18

Varenie vo vodnom kúpeli

Celý článok

—————

14.08.2011 09:14

Varenie v pare

Celý článok

—————

14.08.2011 09:09

Blanšírovanie

Celý článok

—————

14.08.2011 09:04

Pošírovanie

Celý článok

—————

14.08.2011 08:59

Varenie v tlakovom hrnci

Celý článok

—————


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


Talianska trojka


Ryba v kuchyni


Tipy na chutné kura


Z jedného cesta


Varíme cestoviny