Príprava jedál

Jedlo je výnimočný fenomén v našom živote. Jesť musí každý. Ale varenie? To je iná káva. Pre niekoho sféra neznáma, pre iného chlebík každodenný. Ale občas sa musí k sporáku postaviť aj ten, pre koho kúzlenie s vareškou nie je obľúbenou aktivitou. Ak nechce zostať hladný. Aby z hrnca nevykypelo, naučí svoju dcéru každá mama. My pridáme zásady fritovania, pečenia, grilovania i varenia vo woku. A predstavíme aj zástup pochutín, ktoré vylepšia zážitok z konzumácie opekaného steaku či pikantného gulášu.

(foto: pixabay)


Vybrali sme



Články

26.10.2012 13:44

Upečte si doma kúsok Francúzska

NOVINKA – Bistro Baguette   Francúzsko je jednou z kolísok gastroturistiky – predstavte si úžasne...

Celý článok

—————

17.10.2012 11:55

Grilovať môžeme aj v zime

Varenie – Príprava jedla   Grilovanie spájame skôr s teplejšími mesiacmi. Tento spôsob úpravy jedla je totiž...

Celý článok

—————

13.10.2012 16:30

Rozmarín jedlo úžasne prevonia

Varenie - Príprava jedla Rozmarín je silno aromatická bylinka, ktorá je obľúbená nielen v našej, ale ...

Celý článok

—————


Zabíjačka aj bez zakáľačky

Pred vianočnými sviatkami sa podľa tradícií zvykla robiť zabíjačka, a rovnako v januári, aby bolo dostatok sýtej poživne počas fašiangového obdobia. A že je to skôr výsada obyvateľov vidieka? Špeciality tejto sorty si môžeme pripraviť rovnako dobre aj v panelákovej kuchyni. Pri spracovaní vlastného prasiatka je však dôležité dbať na  zdravotnú stránku mäsa.


Omeleta ako rýchla a chutná večera

Rýchly život  si žiada rýchle riešenia. K podobným patrí aj príprava omelety. Princípy prípravy by sme mali ovládať, ale tento druh jedla dá urobiť na desiatky spôsobov. Skúsme aspoň šunkovú, švajčiarsku, zemiakovú alebo omeletu s hubovou plnkou, s paprikou, z varených zemiakov alebo naplnenú pečeňou.


Drobničky spoza sporáka

Príma tipy na varenie

Príma tipy na varenie

Varenie - Príprava jedál   Údené mäso varíme jeden a pol hodiny na jednej strane a potom rovnako dlho na tej druhej. Kratšiu dobu na zmäknutie, asi o 45 minút menej, potrebuje krkovička, karé a bôčik. Uvarené mäso necháme vychladnúť vo vývare, potom bude šťavnatejšie a nebude sa rozpadávať. Máte radi škvarky peknej zlatožltej farby? Sádlo, ktoré topíme, hneď na začiatku podlejeme...

Viac

—————


Vedieť iba variť nestačí

Varenie neznamená len vložiť sliepku do hrnca plného vody a nechať ju variť domäkka. Je to množstvo preverených technológií tepelnej prípravy jedla, z ktorých mnohé poznali už naše staré mamy, no iné sú zbrusu nové. Poďme si ich všetky pospomínať. 


Spôsoby tepelného spracovania

14.08.2011 09:24

Varenie

Celý článok

—————

14.08.2011 09:18

Varenie vo vodnom kúpeli

Celý článok

—————

14.08.2011 09:14

Varenie v pare

Celý článok

—————

14.08.2011 09:09

Blanšírovanie

Celý článok

—————

14.08.2011 09:04

Pošírovanie

Celý článok

—————

14.08.2011 08:59

Varenie v tlakovom hrnci

Celý článok

—————

14.08.2011 08:43

Varenie v mikrovlnnej rúre

Celý článok

—————

14.08.2011 08:36

Varenie vo woku

Celý článok

—————

14.08.2011 08:30

Dusenie

Celý článok

—————

14.08.2011 08:24

Vyprážanie

Celý článok

—————


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


Presolená polievka?


Varíme cestoviny


Tekvicová klasika


Z jedného cesta


Polievkové závarky


Kurací pekáč


Ako na kysnuté cesto