Príprava jedál

Jedlo je výnimočný fenomén v našom živote. Jesť musí každý. Ale varenie? To je iná káva. Pre niekoho sféra neznáma, pre iného chlebík každodenný. Ale občas sa musí k sporáku postaviť aj ten, pre koho kúzlenie s vareškou nie je obľúbenou aktivitou. Ak nechce zostať hladný. Aby z hrnca nevykypelo, naučí svoju dcéru každá mama. My pridáme zásady fritovania, pečenia, grilovania i varenia vo woku. A predstavíme aj zástup pochutín, ktoré vylepšia zážitok z konzumácie opekaného steaku či pikantného gulášu.

(foto: pixabay)


Vybrali sme


Články

09.05.2019 10:42

Špargľa v kuchyni

Varenie – Príprava jedla   Dostala sa do vášho zorného uhla zaujímavá zelenina, ktorú ste doteraz v obchode...

Celý článok

—————

09.04.2019 15:05

Návod na domácu lučinu

Varenie – Príprava jedál   Natierateľné syry s príchuťou tvarohu či smotany sú obľúbeným doplnkom pečiva či...

Celý článok

—————

08.04.2019 09:51

Bohatá a prirodzená chuť s bujónmi NATUR

Podčiarknu kvalitu jedál   Každého poteší, keď je jeho kulinárske umenie pochválené. Pripravte sa, pretože odteraz...

Celý článok

—————


Slávna talianska trojka na tanieri

Cudzie chute v slovenskej kuchyni už nie sú dávno cudzie. Lebo mnohí si pravidelne doprajú typickú taliansku trojku – mozzarellu, rajčiaky a bazalku. S rovnakým obložením si môžeme pripraviť aj kanapky alebo šalát Caprese, ideálny pre letné dni.


Drobničky spoza sporáka

Príma tipy na varenie

Príma tipy na varenie

Varenie - Príprava jedál   Údené mäso varíme jeden a pol hodiny na jednej strane a potom rovnako dlho na tej druhej. Kratšiu dobu na zmäknutie, asi o 45 minút menej, potrebuje krkovička, karé a bôčik. Uvarené mäso necháme vychladnúť vo vývare, potom bude šťavnatejšie a nebude sa...

Viac

—————


Vedieť iba variť nestačí

Varenie neznamená len vložiť sliepku do hrnca plného vody a nechať ju variť domäkka. Je to množstvo preverených technológií tepelnej prípravy jedla, z ktorých mnohé poznali už naše staré mamy, no iné sú zbrusu nové. Poďme si ich všetky pospomínať. 


Spôsoby tepelného spracovania

14.08.2011 08:43

Varenie v mikrovlnnej rúre

Celý článok

—————

14.08.2011 08:36

Varenie vo woku

Celý článok

—————

14.08.2011 08:30

Dusenie

Celý článok

—————

14.08.2011 08:24

Vyprážanie

Celý článok

—————

14.08.2011 08:21

Opekanie na panvici

Celý článok

—————

13.08.2011 19:50

Fritovanie

Celý článok

—————


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


Vyprážaná baza


Ryba v kuchyni


Tipy na chutné kura


Z jedného cesta


Varíme cestoviny