Príprava jedál

Jedlo je výnimočný fenomén v našom živote. Jesť musí každý. Ale varenie? To je iná káva. Pre niekoho sféra neznáma, pre iného chlebík každodenný. Ale občas sa musí k sporáku postaviť aj ten, pre koho kúzlenie s vareškou nie je obľúbenou aktivitou. Ak nechce zostať hladný. Aby z hrnca nevykypelo, naučí svoju dcéru každá mama. My pridáme zásady fritovania, pečenia, grilovania i varenia vo woku. A predstavíme aj zástup pochutín, ktoré vylepšia zážitok z konzumácie opekaného steaku či pikantného gulášu.

(foto: pixabay)


Vybrali sme


Články

19.01.2018 14:30

Skvelé buchty ako od mamy

Varenie – Príprava jedál   Zachcelo sa vám klasiky a namiesto náročných dezertov z talianskej či...

Celý článok

—————

12.01.2018 09:53

Naučme sa fašiangové šišky

Varenie – Príprava jedál   Šišky alebo pampúchy či po česky koblihy  sú obľúbeným múčnikom a patria...

Celý článok

—————

04.01.2018 14:38

Tipy na prípravu kurčaťa

Varenie – Príprava jedál   Kurča patrí k obľúbenému druhu mäsa, existuje množstvo zaujímavých receptov na...

Celý článok

—————


Fašiangové šišky a fánky

Kedy inokedy ako na fašiangy, keď zvyklo hodovať, si urobiť pravé šišky? Poznáme však dobrý postup a nechýba nám správny cvik? A ak milujeme tradičné fašiangové múčniky, skúsme aj vyprážané ruže, domáce fánkybožie milosti. Všetko hriešne mastné sladkosti. Ale zato božsky chutné.


Variácie na kurča

Je už správne čas na ľahšie jedlá než tie sviatočné. Hydina je, nesporne, obľúbeným druhom mäsa. Tipov na prípravu je množstvo. Niekto preferuje grilované kurča, iný obľubuje pečené s plnkou. Mimochodom, viete, ako hydinu konzumovať v reštaurácii?


Drobničky spoza sporáka

Príma tipy na varenie

Príma tipy na varenie

Varenie - Príprava jedál   Údené mäso varíme jeden a pol hodiny na jednej strane a potom rovnako dlho na tej druhej. Kratšiu dobu na zmäknutie, asi o 45 minút menej, potrebuje krkovička, karé a bôčik. Uvarené mäso necháme vychladnúť vo vývare, potom bude šťavnatejšie a nebude sa rozpadávať. Máte radi škvarky peknej zlatožltej farby? Sádlo, ktoré topíme, hneď na začiatku...

Viac

—————


Vedieť iba variť nestačí

Varenie neznamená len vložiť sliepku do hrnca plného vody a nechať ju variť domäkka. Je to množstvo preverených technológií tepelnej prípravy jedla, z ktorých mnohé poznali už naše staré mamy, no iné sú zbrusu nové. Poďme si ich všetky pospomínať. 


Spôsoby tepelného spracovania

13.08.2011 19:26

Pečenie vo vrecku

Celý článok

—————

13.08.2011 19:22

Zapekanie, gratinovanie

Celý článok

—————

13.08.2011 19:19

Zahusťovanie pokrmov

Celý článok

—————

13.08.2011 19:15

Dochucovanie

Celý článok

—————


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


Francúzske zemiaky


Fašiangové šišky


Naozaj dobrý vývar


Kačacina ako minútka


Rýchla večera


Ovocné gule


Hrianky inak