Príprava jedál

Jedlo je výnimočný fenomén v našom živote. Jesť musí každý. Ale varenie? To je iná káva. Pre niekoho sféra neznáma, pre iného chlebík každodenný. Ale občas sa musí k sporáku postaviť aj ten, pre koho kúzlenie s vareškou nie je obľúbenou aktivitou. Ak nechce zostať hladný. Aby z hrnca nevykypelo, naučí svoju dcéru každá mama. My pridáme zásady fritovania, pečenia, grilovania i varenia vo woku. A predstavíme aj zástup pochutín, ktoré vylepšia zážitok z konzumácie opekaného steaku či pikantného gulášu.

(foto: pixabay)


Vybrali sme


Články

31.08.2019 11:16

Cukina na grile

Varenie – Príprava jedál   Aj keď sa nám grilovanie spája hlavne s chutným opečeným mäsom, sú viaceré...

Celý článok

—————

21.08.2019 09:12

Kukurica trochu inak

Varenie – Príprava jedál   Chystajme hrniec, klásky kukurice sa už plnia. Táto obľúbená letná pochúťka si získala...

Celý článok

—————

18.08.2019 14:55

Chutné i zdravé zálievky

Varenie – Príprava jedál   Čas letí, rovnako letné týždne a spolu s nimi letia aj grilované špeciality...

Celý článok

—————


Majstrami v grilovaní

Každý chce byť na grilovacej párty majstrom. Prečo nie? Môže byť dokonca aj profíkom v grilovaní. Ak zvládne zemiačiky v alobale a najmä grilované pochúťky, či už ryby, kurča alebo zeleninu, napríklad cukinu. A nejde len o konzumáciu, ale aj o štýl života. Pretože grilovanie je spojené s príjemným posedením s rodinou a s priateľmi. Treba však poznať zásady zdravého grilovania.


Drobničky spoza sporáka

Príma tipy na varenie

Príma tipy na varenie

Varenie - Príprava jedál   Údené mäso varíme jeden a pol hodiny na jednej strane a potom rovnako dlho na tej druhej. Kratšiu dobu na zmäknutie, asi o 45 minút menej, potrebuje krkovička, karé a bôčik. Uvarené mäso necháme vychladnúť vo vývare, potom bude šťavnatejšie a nebude sa rozpadávať. Máte radi škvarky peknej zlatožltej farby? Sádlo,...

Viac

—————


Vedieť iba variť nestačí

Varenie neznamená len vložiť sliepku do hrnca plného vody a nechať ju variť domäkka. Je to množstvo preverených technológií tepelnej prípravy jedla, z ktorých mnohé poznali už naše staré mamy, no iné sú zbrusu nové. Poďme si ich všetky pospomínať. 


Spôsoby tepelného spracovania

13.08.2011 19:46

Grilovanie

Celý článok

—————

13.08.2011 19:42

Pečenie

Celý článok

—————

13.08.2011 19:34

Pečenie v rímskom hrnci

Celý článok

—————

13.08.2011 19:30

Pečenie v alobale

Celý článok

—————

13.08.2011 19:26

Pečenie vo vrecku

Celý článok

—————

13.08.2011 19:22

Zapekanie, gratinovanie

Celý článok

—————


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


Najlepší guláš


Chutné zálievky


Tipy na chutné kura


Zeleninová polievka


Varíme cestoviny