Príprava jedál

Jedlo je výnimočný fenomén v našom živote. Jesť musí každý. Ale varenie? To je iná káva. Pre niekoho sféra neznáma, pre iného chlebík každodenný. Ale občas sa musí k sporáku postaviť aj ten, pre koho kúzlenie s vareškou nie je obľúbenou aktivitou. Ak nechce zostať hladný. Aby z hrnca nevykypelo, naučí svoju dcéru každá mama. My pridáme zásady fritovania, pečenia, grilovania i varenia vo woku. A predstavíme aj zástup pochutín, ktoré vylepšia zážitok z konzumácie opekaného steaku či pikantného gulášu.

(foto: pixabay)


Vybrali sme



Články

08.02.2019 18:16

Urobme si volské oko

Varenie – Príprava jedál   Rýchla večera alebo skôr príloha k prívarku? Volské oko je obľúbeným jednoduchým...

Celý článok

—————

07.02.2019 09:13

Šťavňatejšie francúzske zemiaky

Varenie - Príprava jedál   Zvyknete pripraviť rodine na večeru francúzske zemiaky? Asi aj u vás ako aj...

Celý článok

—————

05.02.2019 15:52

Aby sa zemiakové pyré vydarilo

Varenie – Príprava jedál   Zemiaková kaša, to predsa nemôže byť problém pripraviť, povie si každý. Tento pokrm...

Celý článok

—————

28.01.2019 08:46

Ryby sa v kuchyni netreba báť

Varenie – Príprava jedál   Mnohí by sa aj možno dali častejšie rybu na obed, ale majú obavy, či receptúru...

Celý článok

—————

21.01.2019 15:06

Jednoduché pohostenie pre náročných

Varenie – Príprava jedál   Všetkým sa vždy nezavďačíme. Ale ak poznáme chute svojej návštevy, nemusíme sa moriť...

Celý článok

—————

11.01.2019 12:18

Na fašiangové šišky treba cvik

Varenie - Príprava jedál   Šiškám alebo pampúchom, ktoré tradične patria k obdobiu fašiang, odolá len málokto. Nie...

Celý článok

—————


Dobrá huspenina či aspik

Všetci priaznivci pochúťok v aspiku si zlepšujú zdravie svojich kĺbov. A kolagén sa nachádza aj v huspenine, ktorá patrí odjakživa k obľúbeným fašiangovým jedlám. Viete, ako ju správne servírovať? Alebo ako urobiť chutný aspik? Z kvalitného sa dajú pripraviť výborné pochúťky studeného bufetu, napríklad hydina či šunka  v aspiku alebo efektný hovädzí turban.


Drobničky spoza sporáka

Príma tipy na varenie

Príma tipy na varenie

Varenie - Príprava jedál   Údené mäso varíme jeden a pol hodiny na jednej strane a potom rovnako dlho na tej druhej. Kratšiu dobu na zmäknutie, asi o 45 minút menej, potrebuje krkovička, karé a bôčik. Uvarené mäso necháme vychladnúť vo vývare, potom bude šťavnatejšie a nebude sa rozpadávať. Máte radi škvarky peknej zlatožltej farby? Sádlo,...

Viac

—————


Vedieť iba variť nestačí

Varenie neznamená len vložiť sliepku do hrnca plného vody a nechať ju variť domäkka. Je to množstvo preverených technológií tepelnej prípravy jedla, z ktorých mnohé poznali už naše staré mamy, no iné sú zbrusu nové. Poďme si ich všetky pospomínať. 


Spôsoby tepelného spracovania

14.08.2011 08:21

Opekanie na panvici

Celý článok

—————

13.08.2011 19:50

Fritovanie

Celý článok

—————

13.08.2011 19:46

Grilovanie

Celý článok

—————

13.08.2011 19:42

Pečenie

Celý článok

—————

13.08.2011 19:34

Pečenie v rímskom hrnci

Celý článok

—————

13.08.2011 19:30

Pečenie v alobale

Celý článok

—————

13.08.2011 19:26

Pečenie vo vrecku

Celý článok

—————

13.08.2011 19:22

Zapekanie, gratinovanie

Celý článok

—————

13.08.2011 19:19

Zahusťovanie pokrmov

Celý článok

—————

13.08.2011 19:15

Dochucovanie

Celý článok

—————


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


Špeciality z kuchyne


Presolená polievka?


Varíme cestoviny


Tekvicová klasika


Z jedného cesta


Kurací pekáč


Ako na kysnuté cesto