Príprava jedál

Jedlo je výnimočný fenomén v našom živote. Jesť musí každý. Ale varenie? To je iná káva. Pre niekoho sféra neznáma, pre iného chlebík každodenný. Ale občas sa musí k sporáku postaviť aj ten, pre koho kúzlenie s vareškou nie je obľúbenou aktivitou. Ak nechce zostať hladný. Aby z hrnca nevykypelo, naučí svoju dcéru každá mama. My pridáme zásady fritovania, pečenia, grilovania i varenia vo woku. A predstavíme aj zástup pochutín, ktoré vylepšia zážitok z konzumácie opekaného steaku či pikantného gulášu.

(foto: pixabay)


Vybrali sme


Články

30.11.2018 19:47

Viete, ako na kysnuté cesto?

Varenie – Príprava jedla   Kysnuté múčniky sú obľúbené počas celého roka, ale častejšie sa zvyknú pripravovať vo...

Celý článok

—————

28.11.2018 08:49

Medové pečenie

Varenie – Príprava jedál   Med kedysi v kuchyni často dominoval a bol obľúbeným zdrojom cukrov pre ľahkú...

Celý článok

—————

03.11.2018 16:17

Skutočne chutný rezeň

Varenia – Príprava jedál   Na prvý pohľad tradičná lahôdka, ktorú každý zvládne. Tvrdý alebo príliš opečený rezeň...

Celý článok

—————


Ako si uľahčiť vianočné pečenie?

Sviatky sa blíži, mnohé gazdinky lovia v kuchárskych knihách obľúbené receptúry na vianočné pečivo. Zídu sa preto užitočné rady k príprave cesta i skladovaniu keksov. A viete zamiesiť dobré medovníkové cesto alebo urobiť kvalitnú polevu na hotové medovníčky.


Skúste raz cviklu

Vzhľadom je nenápadná, ba vizážou môže niekoho aj odradiť. Netreba však dať na prvý dojem. Menšie bordovo sfarbené buľvy skrývajú v sebe silu vitamínov a minerálov. Preto je cvikla výbornou potravinou na prípravu rôznych druhov zdravých jedál. Ideálny a chutný je i zeleninový šalát, ale aj nátierka či pravý boršč, ktorý varí každý inak.


Drobničky spoza sporáka

Príma tipy na varenie

Príma tipy na varenie

Varenie - Príprava jedál   Údené mäso varíme jeden a pol hodiny na jednej strane a potom rovnako dlho na tej druhej. Kratšiu dobu na zmäknutie, asi o 45 minút menej, potrebuje krkovička, karé a bôčik. Uvarené mäso necháme vychladnúť vo vývare, potom bude šťavnatejšie a nebude sa rozpadávať. Máte radi škvarky peknej zlatožltej farby? Sádlo, ktoré topíme, hneď na začiatku podlejeme vodou a neskôr, keď je sklovité, prilejeme trochu mlieka. Staršie vaječné bielka lepšie...

Viac

—————


Vedieť iba variť nestačí

Varenie neznamená len vložiť sliepku do hrnca plného vody a nechať ju variť domäkka. Je to množstvo preverených technológií tepelnej prípravy jedla, z ktorých mnohé poznali už naše staré mamy, no iné sú zbrusu nové. Poďme si ich všetky pospomínať. 


Spôsoby tepelného spracovania

14.08.2011 09:24

Varenie

Celý článok

—————

14.08.2011 09:18

Varenie vo vodnom kúpeli

Celý článok

—————

14.08.2011 09:14

Varenie v pare

Celý článok

—————

14.08.2011 09:09

Blanšírovanie

Celý článok

—————

14.08.2011 09:04

Pošírovanie

Celý článok

—————

14.08.2011 08:59

Varenie v tlakovom hrnci

Celý článok

—————

14.08.2011 08:43

Varenie v mikrovlnnej rúre

Celý článok

—————

14.08.2011 08:36

Varenie vo woku

Celý článok

—————

14.08.2011 08:30

Dusenie

Celý článok

—————

14.08.2011 08:24

Vyprážanie

Celý článok

—————


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


Ako na kysnuté cesto


Kuchtíme zo zvyškov


Tekvicová klasika


Chutný rezeň


Čas pre omeletu


Z jedného cesta


Polievkové závarky


Kurací pekáč