Príprava jedál

Jedlo je výnimočný fenomén v našom živote. Jesť musí každý. Ale varenie? To je iná káva. Pre niekoho sféra neznáma, pre iného chlebík každodenný. Ale občas sa musí k sporáku postaviť aj ten, pre koho kúzlenie s vareškou nie je obľúbenou aktivitou. Ak nechce zostať hladný. Aby z hrnca nevykypelo, naučí svoju dcéru každá mama. My pridáme zásady fritovania, pečenia, grilovania i varenia vo woku. A predstavíme aj zástup pochutín, ktoré vylepšia zážitok z konzumácie opekaného steaku či pikantného gulášu.

(foto: pixabay)


Vybrali sme


Články

17.09.2019 14:48

Variácie na jedno cesto

Varenie – Príprava jedál   Možno máme doma celú policu krásne ilustrovaných kuchárskych kníh na kriedovom papieri...

Celý článok

—————

13.10.2018 12:50

Kým začneme piecť

Varenie - Príprava jedál   Nemáte veľké skúsenosti s pečením piškótového cesta a chcete sa blysnúť bublaninou...

Celý článok

—————


Húb ako po daždi

V tomto období sa hubám naozaj darí, je ich ako po daždi. Najlepšie úlovky majú najmä tí, ktorí pokračujú v tradíciách hubárčenia. Prečo však venovať toľko času utajeným obyvateľom lesa? Dôvodom sú ich gastronomické prednosti a tiež liečiteľské. Treba s nimi však správne manipulovať a tiež si dávať pozor, aké druhy si kladieme na tanier, aby sme sa nepriotrávili. A uskladniť podľa osvedčených receptov.


Sezóna tekvíc vrcholí...

... preto je čas porozmýšľať, ako s úrodu tejto zeleniny správne uskladniť. A ponúkajú sa i rôzne receptúry na chutné jedlá, ako je tekvicová polievka či omáčka. Výborná je aj pečená na viacero spôsobov a dokonca si z nej môžeme pripraviť aj sladké maškrty pre deti. Dôležité je aj vybrať správnu sortu. Každá je však studnicou


Drobničky spoza sporáka

Príma tipy na varenie

Príma tipy na varenie

Varenie - Príprava jedál   Údené mäso varíme jeden a pol hodiny na jednej strane a potom rovnako dlho na tej druhej. Kratšiu dobu na zmäknutie, asi o 45 minút menej, potrebuje krkovička, karé a bôčik. Uvarené mäso necháme vychladnúť vo vývare, potom bude šťavnatejšie a nebude sa rozpadávať. Máte radi škvarky peknej zlatožltej farby? Sádlo,...

Viac

—————


Vedieť iba variť nestačí

Varenie neznamená len vložiť sliepku do hrnca plného vody a nechať ju variť domäkka. Je to množstvo preverených technológií tepelnej prípravy jedla, z ktorých mnohé poznali už naše staré mamy, no iné sú zbrusu nové. Poďme si ich všetky pospomínať. 


Spôsoby tepelného spracovania

14.08.2011 09:24

Varenie

Celý článok

—————

14.08.2011 09:18

Varenie vo vodnom kúpeli

Celý článok

—————

14.08.2011 09:14

Varenie v pare

Celý článok

—————

14.08.2011 09:09

Blanšírovanie

Celý článok

—————

14.08.2011 09:04

Pošírovanie

Celý článok

—————

14.08.2011 08:59

Varenie v tlakovom hrnci

Celý článok

—————

14.08.2011 08:43

Varenie v mikrovlnnej rúre

Celý článok

—————

14.08.2011 08:36

Varenie vo woku

Celý článok

—————

14.08.2011 08:30

Dusenie

Celý článok

—————

14.08.2011 08:24

Vyprážanie

Celý článok

—————


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


Presolili ste jedlo?


Teplé chuťovky


Kurací pekáč


Varíme nové zemiaky


Rýchla večera


Francúzske zemiaky


Ovocné gule