Príprava jedál

Jedlo je výnimočný fenomén v našom živote. Jesť musí každý. Ale varenie? To je iná káva. Pre niekoho sféra neznáma, pre iného chlebík každodenný. Ale občas sa musí k sporáku postaviť aj ten, pre koho kúzlenie s vareškou nie je obľúbenou aktivitou. Ak nechce zostať hladný. Aby z hrnca nevykypelo, naučí svoju dcéru každá mama. My pridáme zásady fritovania, pečenia, grilovania i varenia vo woku. A predstavíme aj zástup pochutín, ktoré vylepšia zážitok z konzumácie opekaného steaku či pikantného gulášu.

(foto: pixabay)


Vybrali sme



Články

15.04.2018 09:55

Varíme nové zemiaky

Varenie – Príprava jedál   Máme obdobie nových zemiakov, ktoré kúpime na trhovisku alebo si vykopeme vo vlastnej záhradke, preto nezaškodí zopár tipov na...

Celý článok

—————

10.04.2018 08:54

Aby sa vyprážaný syr vydaril

Varenie – Príprava jedál   Vyprážaný syr majú mnohí v rebríčku obľúbených jedál umiestnený na prvom mieste, dokonca ho milujú aj deti. Možno tento...

Celý článok

—————


Rýchla a chutná večera

Ak sa nám po náročnom dni nechce tráviť veľa času v kuchyni, zabudnime na zložité recepty a operatívne si pripravme plnohodnotné pochúťky. Rýchlou večerou môže byť cesnakový toast, pečivo so zapečeným rokfortom, vydarené volské oko alebo nátierka pripravená s fantáziou.


Variácie na kurča

Je už správne čas na ľahšie jedlá než tie sviatočné. Hydina je, nesporne, obľúbeným druhom mäsa. Tipov na prípravu je množstvo. Niekto preferuje grilované kurča, iný obľubuje pečené s plnkou. Mimochodom, viete, ako hydinu konzumovať v reštaurácii?


Drobničky spoza sporáka

Príma tipy na varenie

Príma tipy na varenie

Varenie - Príprava jedál   Údené mäso varíme jeden a pol hodiny na jednej strane a potom rovnako dlho na tej druhej. Kratšiu dobu na zmäknutie, asi o 45 minút menej, potrebuje krkovička, karé a bôčik. Uvarené mäso necháme vychladnúť vo vývare, potom bude šťavnatejšie a nebude sa rozpadávať. Máte radi škvarky peknej zlatožltej farby? Sádlo, ktoré topíme, hneď na začiatku...

Viac

—————


Vedieť iba variť nestačí

Varenie neznamená len vložiť sliepku do hrnca plného vody a nechať ju variť domäkka. Je to množstvo preverených technológií tepelnej prípravy jedla, z ktorých mnohé poznali už naše staré mamy, no iné sú zbrusu nové. Poďme si ich všetky pospomínať. 


Spôsoby tepelného spracovania

14.08.2011 09:24

Varenie

Celý článok

—————

14.08.2011 09:18

Varenie vo vodnom kúpeli

Celý článok

—————

14.08.2011 09:14

Varenie v pare

Celý článok

—————

14.08.2011 09:09

Blanšírovanie

Celý článok

—————

14.08.2011 09:04

Pošírovanie

Celý článok

—————

14.08.2011 08:59

Varenie v tlakovom hrnci

Celý článok

—————

14.08.2011 08:43

Varenie v mikrovlnnej rúre

Celý článok

—————

14.08.2011 08:36

Varenie vo woku

Celý článok

—————

14.08.2011 08:30

Dusenie

Celý článok

—————

14.08.2011 08:24

Vyprážanie

Celý článok

—————


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


Varíme nové zemiaky


Rýchla večera


Fašiangové šišky


Naozaj dobrý vývar


Francúzske zemiaky


Ovocné gule


Hrianky inak