Príprava jedál

Jedlo je výnimočný fenomén v našom živote. Jesť musí každý. Ale varenie? To je iná káva. Pre niekoho sféra neznáma, pre iného chlebík každodenný. Ale občas sa musí k sporáku postaviť aj ten, pre koho kúzlenie s vareškou nie je obľúbenou aktivitou. Ak nechce zostať hladný. Aby z hrnca nevykypelo, naučí svoju dcéru každá mama. My pridáme zásady fritovania, pečenia, grilovania i varenia vo woku. A predstavíme aj zástup pochutín, ktoré vylepšia zážitok z konzumácie opekaného steaku či pikantného gulášu.

(foto: pixabay)


Vybrali sme



Články

09.04.2019 15:05

Návod na domácu lučinu

Varenie – Príprava jedál   Natierateľné syry s príchuťou tvarohu či smotany sú obľúbeným doplnkom pečiva či...

Celý článok

—————

08.04.2019 09:51

Bohatá a prirodzená chuť s bujónmi NATUR

Podčiarknu kvalitu jedál   Každého poteší, keď je jeho kulinárske umenie pochválené. Pripravte sa, pretože odteraz...

Celý článok

—————

08.02.2019 18:16

Urobme si volské oko

Varenie – Príprava jedál   Rýchla večera alebo skôr príloha k prívarku? Volské oko je obľúbeným jednoduchým...

Celý článok

—————


Skúste recepty na domáce syry

Kto má rád syry, nemusí sa spoliehať iba na ponuku obchodu. Môže si vyrobiť domácu mozzarellu alebo chutný tvaroh. Kupovať nemusí viac ani balkánsky syr či obľúbenú lučinu. A dobre padne aj syr vlastnej výroby s bylinkami alebo delikátna šľahačka.


Drobničky spoza sporáka

Príma tipy na varenie

Príma tipy na varenie

Varenie - Príprava jedál   Údené mäso varíme jeden a pol hodiny na jednej strane a potom rovnako dlho na tej druhej. Kratšiu dobu na zmäknutie, asi o 45 minút menej, potrebuje krkovička, karé a bôčik. Uvarené mäso necháme vychladnúť vo vývare, potom bude šťavnatejšie a nebude sa...

Viac

—————


Vedieť iba variť nestačí

Varenie neznamená len vložiť sliepku do hrnca plného vody a nechať ju variť domäkka. Je to množstvo preverených technológií tepelnej prípravy jedla, z ktorých mnohé poznali už naše staré mamy, no iné sú zbrusu nové. Poďme si ich všetky pospomínať. 


Spôsoby tepelného spracovania

14.08.2011 09:24

Varenie

Celý článok

—————

14.08.2011 09:18

Varenie vo vodnom kúpeli

Celý článok

—————

14.08.2011 09:14

Varenie v pare

Celý článok

—————

14.08.2011 09:09

Blanšírovanie

Celý článok

—————

14.08.2011 09:04

Pošírovanie

Celý článok

—————

14.08.2011 08:59

Varenie v tlakovom hrnci

Celý článok

—————


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


Špeciality z kuchyne


Presolená polievka?


Varíme cestoviny


Z jedného cesta


Kurací pekáč