Príprava jedál

Jedlo je výnimočný fenomén v našom živote. Jesť musí každý. Ale varenie? To je iná káva. Pre niekoho sféra neznáma, pre iného chlebík každodenný. Ale občas sa musí k sporáku postaviť aj ten, pre koho kúzlenie s vareškou nie je obľúbenou aktivitou. Ak nechce zostať hladný. Aby z hrnca nevykypelo, naučí svoju dcéru každá mama. My pridáme zásady fritovania, pečenia, grilovania i varenia vo woku. A predstavíme aj zástup pochutín, ktoré vylepšia zážitok z konzumácie opekaného steaku či pikantného gulášu.

(foto: pixabay)


Vybrali sme



Články

02.06.2018 11:31

Majstrami v grilovaní

Varenie – Príprava jedál   Kto nemá s grilovaním skúsenosti, možno má z tejto záhradnej gastronomickej procedúry trochu obavy....

Celý článok

—————

28.05.2018 17:14

Krevety jednoducho a rýchlo

Varenie – Príprava jedál   Máte radi ryby a rôzne morské špeciality? A neviete zabudnúť najmä na chuť kreviet, ktoré ste mali možnosť jesť...

Celý článok

—————


Vyrobte si doma sami

Kto má rád syry, nemusí sa spoliehať iba na ponuku obchodu. Môže si vyrobiť domácu mozzarellu alebo chutný tvaroh. Kupovať nemusí viac ani balkánsky syr či obľúbenú lučinu. A dobre padne aj syr vlastnej výroby s bylinkami alebo delikátna šľahačka.


Mozzarella v slovenskej kuchyni

Mozzarella má cudzí rodokmeň, ale už sa v slovenskej kuchyni udomácnila. Jej využitie je pestré. Dá sa napríklad použiť pri príprave jarných chuťoviek. Výborné sú aj bruschetty čiže opečené hrianky s mozzarellou. A úplnou klasikou je taliansky šalát caprese.


Drobničky spoza sporáka

Príma tipy na varenie

Príma tipy na varenie

Varenie - Príprava jedál   Údené mäso varíme jeden a pol hodiny na jednej strane a potom rovnako dlho na tej druhej. Kratšiu dobu na zmäknutie, asi o 45 minút menej, potrebuje krkovička, karé a bôčik. Uvarené mäso necháme vychladnúť vo vývare, potom bude šťavnatejšie a nebude sa rozpadávať. Máte radi škvarky peknej...

Viac

—————


Vedieť iba variť nestačí

Varenie neznamená len vložiť sliepku do hrnca plného vody a nechať ju variť domäkka. Je to množstvo preverených technológií tepelnej prípravy jedla, z ktorých mnohé poznali už naše staré mamy, no iné sú zbrusu nové. Poďme si ich všetky pospomínať. 


Spôsoby tepelného spracovania

14.08.2011 09:24

Varenie

Celý článok

—————

14.08.2011 09:18

Varenie vo vodnom kúpeli

Celý článok

—————

14.08.2011 09:14

Varenie v pare

Celý článok

—————

14.08.2011 09:09

Blanšírovanie

Celý článok

—————

14.08.2011 09:04

Pošírovanie

Celý článok

—————

14.08.2011 08:59

Varenie v tlakovom hrnci

Celý článok

—————

14.08.2011 08:43

Varenie v mikrovlnnej rúre

Celý článok

—————

14.08.2011 08:36

Varenie vo woku

Celý článok

—————

14.08.2011 08:30

Dusenie

Celý článok

—————

14.08.2011 08:24

Vyprážanie

Celý článok

—————


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


Vyprážaná baza


Kurací pekáč


Varíme nové zemiaky


Rýchla večera


Naozaj dobrý vývar


Francúzske zemiaky


Ovocné gule