VARENIE

Niekedy alebo aj častejšie zabúdame. Že jeme, konzumujeme a stravujeme sa preto, aby sme žili a nie naopak. Istej dávky luxusu si však dopriať môžeme. Už len pre základné právo na výber. No prináša to problém s dilemou, ktorú nie každý dokáže správne vyriešiť. Dopriať si kus prerasteného bôčika či radšej zeleninový šalát? Vyhrá ten s fantáziou. Ktorý si k šalátu pridá mozarellu alebo kúsok lososa, aby mu aj zdravý variant skutočne chutil. Ako vždy, je to o výbere.

(foto: freedigitalphoto)


Náš tip



Mozzarella v slovenskej kuchyni

Mozzarella má cudzí rodokmeň, ale už sa v slovenskej kuchyni udomácnila. Jej využitie je pestré. Dá sa napríklad použiť pri príprave jarných chuťoviek. Výborné sú aj bruschetty čiže opečené hrianky s mozzarellou. A úplnou klasikou je taliansky šalát caprese.


 Stručné rady obsahujú Prima tipy na varenie, dobré návody na uskladňovanie potravín nájdete v rubrike Prosté, ale geniálne a užitočné námety z kuchyne obsahuje zase rubrika ...odskúšané, preverené.
 

Aby sme v hanbe nezostali...

10.07.2011 19:33

Gastronomický slovník (A,B,C,D)

Celý článok

—————

10.07.2011 19:31

Gastronomický slovník (E,F,G,H)

Celý článok

—————

10.07.2011 19:30

Gastronomický slovník (CH,I,J,K)

Celý článok

—————

10.07.2011 19:30

Gastronomický slovník (L,M,N,O)

Celý článok

—————

02.07.2011 20:47

Gastronomický slovník (P,R,S,T)

Celý článok

—————

26.06.2011 18:01

Gastronomický slovník (U,V,W,Z,X,Y)

Celý článok

—————


Sójové nátierky


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


Konzumujeme kaviár


Cesnakový toast


Dusená kapusta


Aróma cesnaku