10.11.2012 18:27

Svieža jogurtovo-citrónová bábovka

Varenie – Recepty – Múčniky

 

Ľahký múčnik vhodný aj pre ľudí s problematickým trávením. Bábovka jako od babičky.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 350 g hladkej múky
  • 2 zarovnané lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 220 g cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 1 balíček pudingu s vanilkovou príchuťou
  • 4 vajcia
  • 1 lyžičky citrónovej arómy
  • 125 g rozpusteného masla
  • 250 g bieleho jogurtu
Na ozdobenie:
  • 300 g preosiateho práškového cukru
  • 5 lyžíc šťavy z citróna
  • 4 lyžice mlieka

 

Príprava:

Na prípravu cesta nasypeme do uzatvárateľnej nádoby múku, kypriaci prášok, cukor, vanilínový cukor a pudingový prášok a premiešame. Pridáme vajcia, arómu, maslo a jogurt a nádobu pevne uzavrieme viečkom. Nádobou „hrkáme“ (trasieme), kým sa prísady nespoja. Ešte raz starostlivo premiešame metličkou, aby sa suché prísady uvoľnili od okraja. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy, vložíme do rúry a pečieme. Na prípravu polevy zmiešame práškový cukor s citrónovou šťavou a mliekom a prelejeme vychladnutú bábovku polevou.

 

Tip: Poleva je veľmi dobrá aj s limetkovou alebo pomarančovou šťavou.

 

FOTO: droetker

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu