17.08.2013 10:39

Stredomorská paradajková salsa

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie

 

Salsa z paradajok a paprík bude chutnou bodkou na našej grilovacej party.     

 

Ingrediencie:
  • 800 g očistených žltých paprík
  • 1 400 g očistených paradajok
  • 200 g čiernych olív bez kôstok
  • 2 PL olivového oleja
  • 200 ml bieleho octu Balsamico Bianco
  • 400 g cukru
  • 1 zarovnaná PL Solamylu jemného zemiakového škrobu Dr.Oetker
  • 1 balíček Pomôcky na konzervovanie Dr.Oetker
  • 1 zarovnaná KL soli
  • ½ KL čerstvo namletého čierneho korenia

 

Príprava:

Papriky a paradajky nakrájame na kocôčky. Olivy nakrájame na plátky. Vo väčšom hrnci rozpálime olivový olej, pridáme kocôčky papriky a podusíme. Pridáme rajčiny, olivy, ocot, cukor, škrob, pomôcku na konzervovanie a za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Omáčku ochutíme soľou a korením a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Uzavrieme viečkom, obrátime a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

 

TIP: Balsamico Bianco je balzamikový ocot z octu z bieleho vína a vínneho muštu, ktorý na rozdiel od jeho známejšieho variantu, tmavého balzamikového octu, nezreje v sudoch. V recepte môžeme použiť obe varianty balzamikového octu. Tmavý balzamikový ocot salsu zafarbí do hneda.

 

FOTO: droetker 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu