03.05.2018 14:43

Šľahačka domácej výroby

Varenie – Rady z kuchyne

 

Už ste otrávení z hotových potravín a iba s nostalgiou spomínate na chuť mliečnych výrobkov, ktoré mali charakteristickejšiu chuť. Platí to aj pre šľahačku. Ak chcete navyše ušetriť peniaze a naopak investovať trochu času, môžete si urobiť v domácich podmienkach lahodnejšiu, ako je tá z obchodu.

Potrebujete plnotučné mlieko (stačí 200 ml) a maslo (125 g). Najprv zohrejte v hrnci mlieko až po bod varu. Maslo pokrájané na menšie kúsky, vložte do mixéra a pridajte horúce mlieko. Zmes mixujte asi 3 minúty a dajte ju vychladnúť. Potom ju prelejte do misky a nechajte cez noc dobre vychladiť v chladničke. Na druhý deň ušľahajte z maslového mlieka šľahačku, ktorú ku koncu ešte oslaďte. Bude jej dostatok a navyše si udrží svoju hustotu aj bez pridania stužovača. A navyše, pripravíte vďaka nej doslova luxusné ovocné poháre so zmrzlinou či ovocím.

 

redakcia Doma a Rada, FOTO: www.everystockphoto.com

 

—————

Späť


Diskusia k článku

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu