13.07.2013 07:48

Rybacia polievka

Varenie – Recepty – Polievky

 

Rybiu polievku si môžeme urobiť aj na chate alebo priamo na rybačke, ak máme kotlík a základné vybavenie.

 

Ingrediencie:
  • 1 kg sladkovodných rýb (kapor, šťuka, sumec)
  • 100 g cibule
  • 100 g koreňovej zeleniny
  • 1 a ½ l vody lyžička štipľavej papriky
  • soľ
  • 2 zelené papriky
  • 3 rajčiaky
  • zelená petržlenová vňať
Príprava:

Čerstvú rybu očistíme, vykostíme, hlavu, chvost a plutvy odrežeme. Zvyšok ryby pokrájame na väčšie kúsky, ktoré posolíme a necháme stáť. Hlavu, chvost a kosti dáme variť spolu s pokrájanou koreňovou zeleninou, cibuľou a soľou. Keď je zelenina mäkká, polievku precedíme, pridáme na rezance nakrájané papriky, olúpané a pokrájané rajčiaky, mletú červenú papriku a pripravené porcie ryby. Môžeme pridať aj ikry a mlieče a všetko spolu povaríme asi 20 minút. Nemiešame, aby sa kúsky mäsa nerozbili. Hotovú polievku ochutíme pokrájanou zelenou petržlenovou vňaťou.

 

FOTO: www.freedigitalphotos.net

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu