23.05.2018 09:53

Rebarborový koláč zo špaldovej múky

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Chutný a zdravý rebarborový koláč, pretože základom cesta je špaldová múka a cmar.

 

Ingrediencie:
  • 350 g špaldovej múky
  • 350 ml kyslého mlieka alebo cmaru
  • 3 lyžice medu
  • 50 g klasického masla alebo 1 lyžica kokosového oleja
  • 1 lyžička škorice
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 50 g tvarohu
  • 1 vajce
  • 100 g práškového cukru
  • 300 g rebarbory

Príprava:

Do misky dáme múku, sódu bikarbónu a trochu škoricového cukru. Premiešame a potom pridáme vajce, med, vychladnuté rozpustené maslo alebo olej i cmar. Vareškou vymiešame cesto. Do koláčovej formy vymazanej maslom ho rovnomerne rozotrieme. Umytú, osušenú a na 1cm kúsky pokrájanú rebarboru poukladáme rovnomerne po celej ploche cesta. Dáme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 40 - 45 minút.

 
Poznámka:

Rebarboru pred pridaním do cesta je dobré ošúpať a zasypať trochou cukru alebo medu. No mladú šúpať netreba.

 

redakcia Doma a Rada, FOTO: www.pixabay.com
 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu