12.07.2018 10:30

Melónové občerstvenie

Varenie – Správna výživa

 

K letu patrí aj sezónne ovocie a v prvom rade melón, ktorý aj v najväčšej horúčave príjemne osvieži. Navyše dodá vitamíny A, B a C a prečistí tráviaci trakt. V akej podobe ho konzumovať?

Väčšinou si na červenom alebo žltom melóne pochutnávame bez veľkých príprav. Stačí ho podávať v miske rozkrájaný na kocky či hranolčeky alebo sa dajú na tanier naservírovať úhľadne nakrájané lodičky či trojuholníky aj so šupkou. Ak máme k dispozícii špeciálny vykrajovač, môžeme do pohára pripraviť efektné melónové guľôčky. Sú vhodné aj na dekorovanie letných šejkov, dezertov či ovocných šalátov. Aké sú ďalšie melónové variácie?

  • Kúsky žltého melóna zabalené v plátku parmskej šunky, úplnou bombou bude, ak jednohubky podávame s čerstvými figami.
  • Šalát z melónu ochutený olivovým olejom, balzamikovým octom a bylinkami.
  • Zmes kociek červeného melónu a fety alebo balkánskeho syra.
  • Nápoj z rozmixovanej dužiny vodového melónu s kockami ľadu a lístkom mäty alebo zmiešanej s ananásovým džúsom.

   

TIP:

Ak chceme na domáce party pripraviť zaujímavý drink, urobme si bowle z pokrájaného červeného melóna, ktorú najprv presypeme kryštálovým cukrom. Keď dužina pustí šťavu, pridajme šumivé víno a trochu griotky alebo citrónového likéru. Bowle môžeme dochutiť aj rumom alebo vodkou.

 

redakcia Doma a Rada, FOTO: www.goodfon.ru

—————

Späť


Diskusia k článku

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu