15.02.2013 13:45

Knäckebroty nie sú nuda!

Skúste naše nátierkové inšpirácie

 

Niekto má rád ich príjemnú chuť, iný si pochvaľuje trvanlivosť a nenáročnosť skladovania, ďalší rád objavuje nové kombinácie chutí. Knäckebroty sú veľmi obľúbené a získavajú si stále viac priaznivcov. Sú skvelým doplnkom redukčných diét či zdravého životného štýlu a ideálnou náhradou za bežné biele pečivo. Môžete ich obložiť všetkým, čo máte radi, a získať tak okrem porcie zdravej vlákniny aj chutné a zdravé raňajky či desiatu. Tieto „chrumkavé chlebíky“ navyše skvelo chutia i v kombinácii s lahodnými nátierami, ktoré si doma hravo pripravíte za pár minút.

Supertip pre vás:

Ak počítate každú kalóriu, odporúčame natierať hladkú stranu knäckebrotu. V opačnom prípade vyskúšajte tú s priehlbinami, v ktorých sa nátierka zachytí vo väčšom množstve a vy si tak dokonale vychutnáte bohatšiu porciu chutí.

 

Pórová nátierka s jabĺčkami

Potrebujeme:

  • 2 malé jabĺčka
  • 1 stredný pór
  • 100 g tvrdého syru
  • 1 biely jogurt
  • 50 g vlašských orechov
  • mleté čierne korenie
  •  soľ

Postup:

  • 1. Na panvici za stáleho miešanie opražíme do zlatista vlašské orechy. Necháme vychladnúť.
  • 2. Jablká ošúpeme a spolu s tvrdým syrom nahrubo nastrúhame.
  • 3. Pór nakrájame na tenké kolieska, pridáme biely jogurt a zamiešame spolu s nastrúhanými jablkami a syrom.
  • 4. Nátierku dochutíme korením, soľou a posypeme opraženými vlašskými orechmi.
Tip pre vás:

Podávajte na chrumkavom RACIO Knäckebrote ražnom s vysokým obsahom vlákniny (18 %). Vláknina blahodarne pôsobí na peristaltiku čriev a podporí aj váš imunitný systém.

 

Uhorková nátierka s chrenom a kaparami

Potrebujeme:

  • 1 šalátovú uhorku
  • 5o g chrenu
  • 1 PL kapár
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 g čerstvého syra
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup:

  • 1. Uhorku ošúpeme, rozpolíme, odstránime z nej zrnká a pokrájame na malé kocky. Osolíme, pomiešame, necháme 15 minút postáť a potom zlejeme prebytočnú šťavu.
  • 2. Cesnak posekáme nadrobno a chren postrúhame.
  • 3. Uhorky zmiešame spolu s postrúhaným chrenom, cesnakom, čerstvým syrom a kaparami.
  • 5. Nakoniec nátierku osolíme a okoreníme podľa chuti.
Tip pre vás:

Chuť nátierky ozvláštni RACIO Knäckebrot ražný a vďaka novej naturálnej receptúre vám zabezpečí ešte jemnejší zážitok z chrumkania.

 

Avokádová nátierka s koriandrom

Potrebujeme:

  • 2 zrelé avokáda
  • 1,2 dl olivového oleja
  • 1 červenú cibuľku
  • 1 chilli papričku
  • šťavu z 1 limetky
  • 3 - 4 lístky čerstvého koriandru
  • mleté korenie
  • soľ

Postup:

  • 1. Avokádo rozkrojíme, vyberieme kôstku, dužinu vydlabeme a roztlačíme ju vidličkou.
  • 2. Dužinu vložíme do mixéra, pridáme olej a rozmixujeme dohladka.
  • 3. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku, nasekanú a semiačok zbavenú chilli papričku, limetkovú šťavu a najemno nasekané lístky koriandru.
  • 4. Všetko premiešame a dochutíme soľou a mletým korením.
  • 5. Kôstku z avokáda vložíme do nátierky - nebude tak hnednúť.
Tip pre vás:

Ak chcete nahradiť pečivo z bielej pšeničnej múky, podávajte s RACIO Knäckebrotom Multigrain, ktorý je okrem pšeničnej, celozrnnej ražnej a pšeničnej sladovej múky obohatený o drvenú raž a semienka sezamu a rasce.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu