07.09.2012 10:09

Jablkový pie s vanilkovou omáčkou

Varenie – Recepty – Múčniky

 

Jablkový dezert, ktorým s trochou trpezlivosti uspokojíme aj náročných fajnšmekrov.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 4 vajcia
  • 60 g cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 50 g hladkej múky

 

Na náplň:
  • 8 olúpaných jabĺk
  • 20 g cukru
  • 1 balíček škoricového cukru

 

Na posypanie a poliatie:
  • 50 g cukru
  • 50 g masla
  • 80 g hladkej múky
  • 1 balíček pudingu s vanilkovo-smotanovou príchuťou
  • 500 ml mlieka
  • 40 g cukru

 

Príprava:

Vajcia, cukor a vanilínový cukor vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Zľahka vmiešame múku a rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme 10 minút. Olúpané jablká nakrájame na kocky a dusíme s cukrom a škoricovým cukrom domäkka. Na posypanie ručne zmiešame cukor, maslo a múku, dáme na plech vyložený papierom na pečenie a při teplote 180°C pečieme asi 10 minút do chrumkava. Z vychladnutej piškóty vykrajujeme formičkou kolieska, formičku necháme okolo piškóty, naplníme jablkami a posypeme vychladnutou mrveničkou. Formičku odstránime až potom. Rovnako pripravíme všetky kolieska. Pred podávaním polejeme horúcim vanilkovo-smotanovým pudingom.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu