30.03.2013 11:34

Hovädzie plnené vajcami

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Mäso a vajcia, to všetko už na Veľkú noc môžeme. Výborný recept na sviatočnú kombináciu.

 

Ingrediencie:
  • 500 g hovädzieho mäsa zo stehna
  • 3 vajcia
  • olej
  • 1 cibuľa   
  • soľ   
  • mleté čierne korenie   
  • hladká múka

 

Príprava:

Hovädzie mäso umyjeme a urobíme doň v smere vlákien otvor, ktorý naplníme natvrdo uvarenými a olúpanými vajcami s odrezanými koncami, aby sme pri konečnom reze mali všade okrem bielka aj žĺtko. Otvor zašijeme a mäso na oleji sprudka na každej strane opečieme. Pridáme pokrájanú cibuľu a trochu opražíme, potom mäso osolíme i okoreníme a podlejeme mäsovým vývarom alebo horúcou vodou. Prikryté dusíme a keď je takmer mäkké, dáme ho odokryté zapiecť dočervena do rúry. Upečené ho vyberieme zo šťavy, niť odstránime a mäso pokrájame na plátky. Šťavu zahustíme múkou a pri servírovaní ňou plátky mäsa polejeme. Ako prílohu podávame zemiaky.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu