20.02.2016 12:53

Falošný parmezán

Varenie – Svetové a minulé chute

 

Naše babičky boli veľmi vynaliezavé. Platí to ako pre slovenské tak pre talianske gazdinky. A tie druhé sú autorkami náhradného plánu v prípade, že sme zabudli kúpiť parmezán.

 

Pravým dôvodom vzniku receptu na falošný parmezán v minulosti bola skôr bieda a nedostatok originálnych kvalitných potravín. Kuchárska skúsenosť a fantázia si však poradili aj s takouto situáciou a talianski muži sa nemuseli vzdať výdatnej večere, keď prišli z práce domov unavení a hladní.

 

Ako na to?

Finta je múdra a prostá. Potrebujeme niekoľko krajcov bieleho chlebíka. Striedky z nich vyberieme a rozmrvíme. Na panvici rozohrejeme olej, najlepšie olivový, a necháme v ňom zhnednúť ošúpaný strúčik cesnaku. Potom ho vylovíme a na rozpálenom oleji opečieme do zlatista rozmrvenú chlebovú striedku, ktorú potom vyberieme. Teplé uvarené špagety zmiešame s trochou oleja, rozdelíme do tanierov a posypeme koreninami a falošným parmezánom. A originálne a zároveň lacné jedlo je na svete.

 

redakcia Doma a Rada, FOTO: www.freedigitalphotos.net

—————

Späť


Diskusia k článku

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu