06.10.2012 09:39

Džuveč

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

 

Bulharské jedlo s typickými ingredienciami – ryžou, bravčovým mäsom a hlavne paprikou a rajčiakmi.

 

Ingrediencie:
  • 300 g ryže   
  • 300 g bravčového mäsa   
  • 500 g rajčiakov   
  • 250 g zelenej papriky   
  • 2 cibule   
  • olej     
  • 150 ml mlieka   
  • soľ   
  • mleté čierne korenie

 

Príprava:

Prebratú a umytú ryžu zalejeme jeden a pol krát väčším množstvom vody, pridáme trochu oleja a soľ, premiešame, prikryjeme a v mierne rozohriatej rúre udusíme. Na oleji speníme posekanú cibuľu, pridáme na kúsky pokrájané mäso, popražíme, potom podlejeme vodou, osolíme a prikryté udusíme domäkka. Rajčiaky pokrájame na kolieska a očistené papriky na rezance. Na vymastený pekáč alebo do misy z jenského skla dáme polovicu hotovej ryže, na ktorú uložíme udusené mäso a posypeme ho čiernym korením. Potom pridáme vrstvu papriky a rajčiakov a napokon druhú polovicu ryže. Navrch položíme ešte kúsky rajčiakov a papriky a nalejeme mlieko alebo smotanu. V rozohriatej rúre necháme zapiecť.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu