17.11.2011 14:39

Bažantia polievka

Varenie - Recepty – polievky

 

Ak máte to šťastie, že vám bratranec doniesol z poľovačky bažanta, neváhajte a skúste túto polievku.

 

Ingrediencie:
  • 1 bažant 
  • 20 g masti  
  • 1 a ½ l vody  
  • 1 väčšia mrkva    
  • 1 menší pór   
  • polovica zeleru   
  • 1 veľká cibuľa  
  • soľ    
  • celé čierne korenie   
  • 2 zrnká borievky  
  • bobkový list    
  • tymian  
  • 100 g šampiňónov 
  • 10 g masti alebo olej
  • zelená petržlenová vňať

 

Príprava:

Bažanta očistíme a naporciujeme. Kúsky mäsa potom opražíme na tuku, zalejeme horúcou vodou a pomaly varíme. Pridáme očistenú a pokrájanú zeleninu, soľ, čierne korenie, borievky, bobkový list i tymian a varíme, kým mäso nie je mäkké. Polievku potom precedíme a do vývaru vložíme z kostí obraté a pokrájané mäso a tiež pokrájané a udusené šampiňóny. Po chvíli varenia polievku ešte ochutíme pokrájanou petržlenovou vňaťou.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada