30.03.2015 14:52

Ako oddeliť žĺtko od bielka

Varenie - Rady z kuchyne

 

S oddelením žĺtka od bielka majú problém najmä začínajúce kuchárky, ktoré sa púšťajú do pečenia.

 

Aj pri opatrnom prehadzovaní žĺtka z jednej polovice škrupinky do druhej sa žĺtko zvykne vyšmyknúť, spadnúť do úspešne oddelených bielkov a ešte sa aj rozliať. Ponúkame tri triky, ako podobnej nehode zabrániť.

  • V prvom prípade si bielok aj so žĺtkom pomaly vylejeme zo škrupiny na tanier,  žĺtok potom prikryjeme pohárom a naklonením taniera zlejeme bielok do misky.
  • Vajce však môžeme vyliať aj do lievika, pričom sa bielok prešmykne úzkou nohou a celý žĺtok uviazne v hornej čati tejto kuchynskej pomôcky. Treba však dávať dobrý pozor, aby sa obal žĺtka neporušil a zostalo celé. 
  • V poslednom prípade vylejeme vajce do misky čerstvévajce, k žĺtku priložíme hrdlo otvorenej plastovej pollitrovky , ktorú stlačíme a znovu pistíme, takže tlak nasatého vzudchu pomôže premiestnisť žĺtko do vnútra fľaše. Takto to môžeme urobiť aj s viacerými žĺtkami v miske.

 

redakcia Doma a Rada, FOTO: www.freedigitalphotos.net

—————

Späť


Diskusia k článku

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu