22.01.2019 14:52

Ako oddeliť žĺtko od bielka

Varenie - Rady z kuchyne

 

Niektoré bežné úkony v kuchyni môžu občas spôsobovať aj problémy. Napríklad s oddelením žĺtka od bielka zvyknú mať problém najmä začínajúce kuchárky, ktoré sa len zoznamujú so základmi pečenia.

 

Aj pri opatrnom prehadzovaní žĺtka z jednej polovice škrupinky do druhej sa žĺtko môže vyšmyknúť, spadnúť do úspešne oddelených bielkov a ešte sa aj rozliať. Ponúkame 3 rôzne triky, ako podobnej nehode zabrániť:

  • V prvom prípade si bielok aj so žĺtkom pomaly vylejeme zo škrupiny na tanier,  žĺtok potom prikryjeme pohárom a naklonením taniera zlejeme bielok do misky.
  • Vajce však môžeme vyliať aj do lievika, pričom sa bielok prešmykne úzkou nohou a celý žĺtok uviazne v hornej čati tejto kuchynskej pomôcky. Treba však dávať dobrý pozor, aby sa obal žĺtka neporušil a zostalo celé. 
  • V poslednom prípade vylejeme vajce do misky čerstvé vajce, k žĺtku priložíme hrdlo otvorenej plastovej pollitrovky , ktorú stlačíme a znovu pistíme, takže tlak nasatého vzudchu pomôže premiestnisť žĺtko do vnútra fľaše. Takto to môžeme urobiť aj s viacerými žĺtkami v miske.

 

redakcia Doma a Rada, FOTO: www.freedigitalphotos.net

—————

Späť


Diskusia k článku

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu