AKTUÁLNE: Výnimočná chvíľa si žiada podporiť atmosféru dekoratívnymi prvkami. Tých vianočných je dostatok, každý si môže vybrať vlastný štýl. Niekto vsadí na luxusné kupované trendové ozdoby, iný ocení skôr originalitu vytvorenú vo vlastnej réžii, k akej patria aj ozdoby zo starých lyžičiek. V rodinách s deťmi sa zase uplatnia šikovné ruky pri výrobe plechových hviezdičiek alebo flitrových vianočných gúľ. Romantické duše očarí určite anjelik z vejárikov a elegantné hviezdy z tortových podložiek. A nielen stromček, aj všetky okná môžeme sviatočne ozdobiť. 


Vybrali sme pre vás



Najnovšie sme pripravili

Napečme si šťastie s Katarínou Brychtovou

Napečme si šťastie s Katarínou Brychtovou

Aktuality   Každý z nás má svoj vlastný recept na sladký a šťastný život. Na nefalšované, šťastne sladké dobroty má recept aj známa moderátorka Katarína Brychtová. A nielen jeden! Po úspešnej...

Viac

—————

Pomaly je čas na zdobenie vianočných cukroviniek

Pomaly je čas na zdobenie vianočných cukroviniek

Varenie – Rady z kuchyne   Vo väčšine domácností už asi rozvoniavajú vianočné cukrovinky, vanilka sa mieša s anízom, škoricou a orechmi. No niekde si ešte dávajú čas na ozdobovanie medovníčkov...

Viac

—————


Už máte doma vianočný stromček?

Možno ešte nie, ale pomaly si treba zvoliť stratégiu výberu tohto symbolu Vianoc. Uprednostníme radšej umelý alebo skôr živý, ktorý garantuje aj príťažlivosť vône? Ak ten druhý, treba sa rozhodnúť pre správny. A potom sa oň ešte dobre postarať, aby nám vydržal aj po Vianociach.



ČO NAKÚPIŤ, ČO UVARIŤ

Punčový tunel

Originálna chuť hríbov nesklame. Chutia v polievke, s vajíčkom, ale aj ako hlavné jedlo vyprážané. Nemusia byť vždy obalené v strúhanke, pre zmenu môžeme použiť cestíčko.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/vyprazane-hriby/
Originálna chuť hríbov nesklame. Chutia v polievke, s vajíčkom, ale aj ako hlavné jedlo vyprážané. Nemusia byť vždy obalené v strúhanke, pre zmenu môžeme použiť cestíčko.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/vyprazane-hriby/
Slovenské tradičné pohostenie v dni sviatočnom, typické pre jesenné obdobie.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/kacica-upecena-v-struhanke/
Valčeky zo sójovej múky s oškvarkami sú vhodným zimným jedlom, ktoré dobre zasýti.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/sojove-valceky-plnene-skvarkami/
Kombinácia orechov, mandlí a medu evokuje zimné sviatky, jablká však dodávajú maškrte sviežosť jesenného ovocia.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/pochutka-z-orechov/
Doma poctivo pripravená tlačenka je obľúbenou studenou pochúťkou, ku ktorej sa výborne chutí cibuľa a chlieb.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/domaca-tlacenka/
Doma poctivo pripravená tlačenka je obľúbenou studenou pochúťkou, ku ktorej sa výborne chutí cibuľa a chlieb.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/domaca-tlacenka/
Sladkú chuť keksov ideálne dopĺňa trochu kyslastý lekvár.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/kolieska-s-lekvarom/
Bábovka s vianočnou príchuťou vďaka škorice, medu a mandlí.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/vianocna-babovka/
Očistenú kačicu osolíme a okoreníme. Jablká očistíme, zbavíme jadrovníka a naplníme brusnicami. Niekoľko naplnených jabĺk vložíme do brušnej časti kačice, potom ju dáme na pekáč, podlejme horúcou vodou a pomaly pečieme.

Viac tu: http://www.domarada.sk/news/pecena-kacica-s-plnenymi-jablkami/
Banány zapečené s cukrom a koňakom a podávané s čokoládou a bielkovou šľahačkou.

Viac tu: http://www.domarada.sk/news/zapekane-banany-s-cokoladou/
Zelenina správne ochutená a ugrilovaná s burratou a repkovým olejom – sen vegetariánov.

Viac tu: http://www.domarada.sk/news/grilovana-zelenina-s-burratou/
Predošlým generáciám skutočne nechýbala fantázia. Limitovaný výber potravín provokoval často k experimentovaniu. Až sa podarila neuveriteľná kombinácia chutí s ešte neuveriteľnejšou technikou prípravy. Taška je z podobného rodu jedál.

Viac tu: http://www.domarada.sk/news/skusme-tradicnu-tasku/
Predošlým generáciám skutočne nechýbala fantázia. Limitovaný výber potravín provokoval často k experimentovaniu. Až sa podarila neuveriteľná kombinácia chutí s ešte neuveriteľnejšou technikou prípravy. Taška je z podobného rodu jedál.

Viac tu: http://www.domarada.sk/news/skusme-tradicnu-tasku/
Huby (pevnejšie druhy) nakrájame na hrubšie plátky, mäso i slaninu pokrájame na medailóniky a očistené zemiaky s cibuľou na kolieska. Všetky ingrediencie posypeme soľou, gulášovým korením

Viac tu: http://www.domarada.sk/news/hubove-raznici/
Kurča nasolíme a naolejujeme a posypeme mletou červenou paprikou. Dáme ho do pekáča spolu s pokrájanými paprikami a rajčiakmi a polovicami cibule. Podlejeme vodou a dáme piecť do rúry.

Viac tu: http://www.domarada.sk/news/kurca-na-paprike/
Kurča nasolíme a naolejujeme a posypeme mletou červenou paprikou. Dáme ho do pekáča spolu s pokrájanými paprikami a rajčiakmi a polovicami cibule. Podlejeme vodou a dáme piecť do rúry.

Viac tu: http://www.domarada.sk/news/kurca-na-paprike/

Zákusok s punčovou príchuťou pre sviatočné dni. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni žĺtky s cukrom a vanilínovým cukrom do peny... viac

v mise vyšľaháme z bielkov, cukru a soli elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme maslo s cukrom, vanilínovým cukrom a žĺtkami dohladka.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/vianocna-tort
Umyté a odkvapkané broskyne rozpolíme a kôstku odstránime. Pomleté orechy, gaštanové pyré, vanilkový cukor a rum vymiešame a touto plnkou nahradíme broskyňové kôstky.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/broskyne-s-gastanovymi-kostkami/
Umyté a odkvapkané broskyne rozpolíme a kôstku odstránime. Pomleté orechy, gaštanové pyré, vanilkový cukor a rum vymiešame a touto plnkou nahradíme broskyňové kôstky.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/broskyne-s-gastanovymi-kostkam
pozdĺž nožičky na plátky hrubé 1 cm. Posolené ich obalíme v hladkej múke, potom vo vajciach rozšľahaných s mliekom a napokon v strúhanke.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/vyprazane-hriby/?_ga=2.153207099.220599374.1501949691-1794409988.1501949691

Aktuality - čo nás zaujalo

02.06.2012 12:52

Ako chutí GURMÁN FEST

Celý článok

—————

18.05.2012 12:49

Pozor na falošné lieky!

Celý článok

—————

17.05.2012 10:59

Úspešný Deň narcisov

Celý článok

—————


HARMÓNIA

  


KNIŽNÉ NOVINKY

Mak na našom tole

Zdravie je to najcennejšie, čo máme. Naši predkovia sa dlhé stáročia spoliehali na silu prírody a na liečenie neduhov, ktoré ich trápili, využívali bylinky a iné prírodné zdroje. Hoci v súčasnosti väčšina z nás pri zdravotných problémoch

Viac tu: http://www.domarada.sk/news/zdravie/
Zdravie je to najcennejšie, čo máme. Naši predkovia sa dlhé stáročia spoliehali na silu prírody a na liečenie neduhov, ktoré ich trápili, využívali bylinky a iné prírodné zdroje. Hoci v súčasnosti väčšina z nás pri zdravotných problémoch

Viac tu: http://www.domarada.sk/news/zdravie/

Mak je jedna z najobľúbenejších potravín. Vôňa makových koláčov, buchiet, či štrúdlí pripomína maminu a babičkinu kuchyňu. Recepty sú napísané jednoducho a zrozumiteľne vrátane podrobného postupu...viac

iac tu: http://domarada.webnode.sk/news/hobby/osový olej je spomedzi výrobkov z kokosu určite najobľúbenejší. Dá sa použiť doslova na všetko, a to nielen vo výžive, ale aj v kozmetike či dokonca v domácnosti.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/varenie/

Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


Internetová kuchárka

 V internetovej kuchárke sa inšpirujte receptami jedál, autorom mnohých záberov je slovenský fotograf        Fero Spáčil.


Dobré rady

Stručné tipy môžete použiť pri údržbe bytu, šetrení, varení, pestovaní rastlín, skladovaní potravín i riešení kozmetických či zdravotných ťažkostí.


Pre milovníkov flóry


Hľadajte v slovníkoch

V krátkom Lexikóne spoločenského správania a v komplexnejšom Gastronomickom slovníku.

CUDZIE SLOVNÍKY