AKTUÁLNE: Čo s úrodou ovocia zo záhrady? Možnosti, ako spracovať chutné plody a zakonzervovať tak vitamíny a ďalšie výživné látky aj pre chladnejšie mesiace je niekoľko. Okrem klasických džemom a kompótov si môžeme urobiť domáci sirup alebo ovocnú výživu pre deti, tiež jemný ocot, ktorý sa výborne uplatní v kuchyni, alebo sladučký burčiak z ovocnej šťavy.


Najnovšie sme pripravili

Izbové rastliny v jeseni

Izbové rastliny v jeseni

Zelený domov – Pestujeme rastliny   Rok sa posunul a my musíme rešpektovať záver bujného vegetačného obdobia a urobiť poriadok s našimi zelenými skvostami.     Už od...

Viac

—————

Zariaďujeme si kuchyňu

Zariaďujeme si kuchyňu

Varenie -  Rady z kuchyne   Ak nám na obed nestačí praženica z vajíčok a na večeru maslový chlieb, potrebujeme sa vybaviť všetkými základnými kuchynskými pomôckami, ktoré nám spracovanie...

Viac

—————


Vybrali sme pre vás



Imúnni voči vírusom

Obdobie chrípky a prechladnutí  máme predo dvermi, v chladnejších mesiacoch nás vírusy ohrozujú častejšie. O tom, či chytíme chrípku, rozhodne aj schopnosť organizmu sa im brániť. Preto si treba cielene posilňovať imunitu v dostatočnom predstihu. Či už stravou alebo otužovaním v saune, prípadne pitím správnych nápojov. Ešte viac to platí o deťoch, ktoré sú náchylnejšie na vírusové ochorenia pre vysoký výskyt nákazy v detských kolektívoch.



ZDRAVIE A KRÁSA

 
 
 
 
 
 
 

ČO NAKÚPIŤ, ČO UVARIŤ

Kačica s plnenými jablkami

Originálna chuť hríbov nesklame. Chutia v polievke, s vajíčkom, ale aj ako hlavné jedlo vyprážané. Nemusia byť vždy obalené v strúhanke, pre zmenu môžeme použiť cestíčko.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/vyprazane-hriby/
Originálna chuť hríbov nesklame. Chutia v polievke, s vajíčkom, ale aj ako hlavné jedlo vyprážané. Nemusia byť vždy obalené v strúhanke, pre zmenu môžeme použiť cestíčko.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/vyprazane-hriby/
Slovenské tradičné pohostenie v dni sviatočnom, typické pre jesenné obdobie.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/kacica-upecena-v-struhanke/
Valčeky zo sójovej múky s oškvarkami sú vhodným zimným jedlom, ktoré dobre zasýti.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/sojove-valceky-plnene-skvarkami/
Kombinácia orechov, mandlí a medu evokuje zimné sviatky, jablká však dodávajú maškrte sviežosť jesenného ovocia.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/pochutka-z-orechov/
Doma poctivo pripravená tlačenka je obľúbenou studenou pochúťkou, ku ktorej sa výborne chutí cibuľa a chlieb.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/domaca-tlacenka/
Doma poctivo pripravená tlačenka je obľúbenou studenou pochúťkou, ku ktorej sa výborne chutí cibuľa a chlieb.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/domaca-tlacenka/
Sladkú chuť keksov ideálne dopĺňa trochu kyslastý lekvár.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/kolieska-s-lekvarom/
Bábovka s vianočnou príchuťou vďaka škorice, medu a mandlí.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/vianocna-babovka/
Očistenú kačicu osolíme a okoreníme. Jablká očistíme, zbavíme jadrovníka a naplníme brusnicami. Niekoľko naplnených jabĺk vložíme do brušnej časti kačice, potom ju dáme na pekáč, podlejme horúcou vodou a pomaly pečieme.

Viac tu: http://www.domarada.sk/news/pecena-kacica-s-plnenymi-jablkami/
Banány zapečené s cukrom a koňakom a podávané s čokoládou a bielkovou šľahačkou.

Viac tu: http://www.domarada.sk/news/zapekane-banany-s-cokoladou/
Zelenina správne ochutená a ugrilovaná s burratou a repkovým olejom – sen vegetariánov.

Viac tu: http://www.domarada.sk/news/grilovana-zelenina-s-burratou/
Predošlým generáciám skutočne nechýbala fantázia. Limitovaný výber potravín provokoval často k experimentovaniu. Až sa podarila neuveriteľná kombinácia chutí s ešte neuveriteľnejšou technikou prípravy. Taška je z podobného rodu jedál.

Viac tu: http://www.domarada.sk/news/skusme-tradicnu-tasku/
Predošlým generáciám skutočne nechýbala fantázia. Limitovaný výber potravín provokoval často k experimentovaniu. Až sa podarila neuveriteľná kombinácia chutí s ešte neuveriteľnejšou technikou prípravy. Taška je z podobného rodu jedál.

Viac tu: http://www.domarada.sk/news/skusme-tradicnu-tasku/
Huby (pevnejšie druhy) nakrájame na hrubšie plátky, mäso i slaninu pokrájame na medailóniky a očistené zemiaky s cibuľou na kolieska. Všetky ingrediencie posypeme soľou, gulášovým korením

Viac tu: http://www.domarada.sk/news/hubove-raznici/

Netradičný recept na kačicu, ktorej svojskú chuť dodávajú jablká s brusnicami. Očistenú kačicu osolíme a okoreníme. Jablká očistíme, zbavíme jadrovníka a naplníme brusnicami... viac

v mise vyšľaháme z bielkov, cukru a soli elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme maslo s cukrom, vanilínovým cukrom a žĺtkami dohladka.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/vianocna-tort
Umyté a odkvapkané broskyne rozpolíme a kôstku odstránime. Pomleté orechy, gaštanové pyré, vanilkový cukor a rum vymiešame a touto plnkou nahradíme broskyňové kôstky.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/broskyne-s-gastanovymi-kostkami/
Umyté a odkvapkané broskyne rozpolíme a kôstku odstránime. Pomleté orechy, gaštanové pyré, vanilkový cukor a rum vymiešame a touto plnkou nahradíme broskyňové kôstky.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/broskyne-s-gastanovymi-kostkam
pozdĺž nožičky na plátky hrubé 1 cm. Posolené ich obalíme v hladkej múke, potom vo vajciach rozšľahaných s mliekom a napokon v strúhanke.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/vyprazane-hriby/?_ga=2.153207099.220599374.1501949691-1794409988.1501949691

Aktuality - čo nás zaujalo

15.03.2012 14:43

K novej brožúre pre ženy

Celý článok

—————

04.03.2012 11:45

Zriedkavé ochorenie pľúc

Celý článok

—————

20.01.2012 14:31

Europacolon Slovensko pomáha pacientom

Celý článok

—————


HARMÓNIA

  


KNIŽNÉ NOVINKY

Šlabikár pre prvákov

Šlabikár, ktorý pozostáva z dvoch častí, pokrýva prácu v prípravnom a šlabikárovom období. Jeho úlohou je naučiť dieťa rozlišovať písmená a sprostredkovať základy gramotnosti...viac

iac tu: http://domarada.webnode.sk/news/hobby/osový olej je spomedzi výrobkov z kokosu určite najobľúbenejší. Dá sa použiť doslova na všetko, a to nielen vo výžive, ale aj v kozmetike či dokonca v domácnosti.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/varenie/

Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


Internetová kuchárka

 V internetovej kuchárke sa inšpirujte receptami jedál, autorom mnohých záberov je slovenský fotograf        Fero Spáčil.


Dobré rady

Stručné tipy môžete použiť pri údržbe bytu, šetrení, varení, pestovaní rastlín, skladovaní potravín i riešení kozmetických či zdravotných ťažkostí.


Pre milovníkov flóry


Hľadajte v slovníkoch

V krátkom Lexikóne spoločenského správania a v komplexnejšom Gastronomickom slovníku.

CUDZIE SLOVNÍKY