AKTUÁLNE: Každý chce byť na grilovacej párty majstrom. Prečo nie? Môže byť dokonca aj profíkom v grilovaní. Ak zvládne zemiačiky v alobale upečené v pahrebe a najmä grilované pochúťky od výmyslu sveta, či už ryby, zeleninu alebo kurča. A nejde len o konzumáciu, ale aj o štýl života. Pretože grilovanie je spojené s príjemným posedením s rodinou a s priateľmi. Treba však poznať zásady zdravého grilovania.


Vybrali sme pre vás

 


Najnovšie sme pripravili

Ako neprísť o farebné tričko

Ako neprísť o farebné tričko

Domácnosť – Staráme sa o textílie   Máte obľúbené kusy oblečenia a obývate sa, že po čase vyblednú ich svieže farby? Skúste sa držať nasledujúcich tipov, aby ste sa mohli z blúzky alebo trička tešiť...

Viac

—————

Martinská Scénická žatva ponúkne bohatý program

Martinská Scénická žatva ponúkne bohatý program

Aktuality   V posledný augustový týždeň 29. 8. až 2. 9. 2018 sa v Martine uskutoční už 96. ročník festivalu amatérskeho divadla Scénická žatva. Vítaná je nielen odborná, ale i široká verejnosť, nakoľko sa...

Viac

—————


Ako sa v lete postarať o rastlinky

Horúčava je záťažou nielen pre ľudí, ale aj pre rastliny. Vrátane tých izbových, ktoré treba správne počas teplých dní zalievať. A postarať sa o ne aj počas dovolenky, aby v čase našej neprítomnosti v domácnosti nezvädli. Rovnako intenzívnejšiu pozornosť si vyžadujú aj balkónové kvetykaktusy.



ČO NAKÚPIŤ, ČO UVARIŤ

Ovocná piškótová misa

Originálna chuť hríbov nesklame. Chutia v polievke, s vajíčkom, ale aj ako hlavné jedlo vyprážané. Nemusia byť vždy obalené v strúhanke, pre zmenu môžeme použiť cestíčko.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/vyprazane-hriby/
Originálna chuť hríbov nesklame. Chutia v polievke, s vajíčkom, ale aj ako hlavné jedlo vyprážané. Nemusia byť vždy obalené v strúhanke, pre zmenu môžeme použiť cestíčko.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/vyprazane-hriby/
Slovenské tradičné pohostenie v dni sviatočnom, typické pre jesenné obdobie.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/kacica-upecena-v-struhanke/
Valčeky zo sójovej múky s oškvarkami sú vhodným zimným jedlom, ktoré dobre zasýti.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/sojove-valceky-plnene-skvarkami/
Kombinácia orechov, mandlí a medu evokuje zimné sviatky, jablká však dodávajú maškrte sviežosť jesenného ovocia.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/pochutka-z-orechov/
Doma poctivo pripravená tlačenka je obľúbenou studenou pochúťkou, ku ktorej sa výborne chutí cibuľa a chlieb.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/domaca-tlacenka/
Doma poctivo pripravená tlačenka je obľúbenou studenou pochúťkou, ku ktorej sa výborne chutí cibuľa a chlieb.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/domaca-tlacenka/
Sladkú chuť keksov ideálne dopĺňa trochu kyslastý lekvár.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/kolieska-s-lekvarom/
Bábovka s vianočnou príchuťou vďaka škorice, medu a mandlí.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/vianocna-babovka/
Očistenú kačicu osolíme a okoreníme. Jablká očistíme, zbavíme jadrovníka a naplníme brusnicami. Niekoľko naplnených jabĺk vložíme do brušnej časti kačice, potom ju dáme na pekáč, podlejme horúcou vodou a pomaly pečieme.

Viac tu: http://www.domarada.sk/news/pecena-kacica-s-plnenymi-jablkami/
Banány zapečené s cukrom a koňakom a podávané s čokoládou a bielkovou šľahačkou.

Viac tu: http://www.domarada.sk/news/zapekane-banany-s-cokoladou/
Zelenina správne ochutená a ugrilovaná s burratou a repkovým olejom – sen vegetariánov.

Viac tu: http://www.domarada.sk/news/grilovana-zelenina-s-burratou/
Predošlým generáciám skutočne nechýbala fantázia. Limitovaný výber potravín provokoval často k experimentovaniu. Až sa podarila neuveriteľná kombinácia chutí s ešte neuveriteľnejšou technikou prípravy. Taška je z podobného rodu jedál.

Viac tu: http://www.domarada.sk/news/skusme-tradicnu-tasku/
Predošlým generáciám skutočne nechýbala fantázia. Limitovaný výber potravín provokoval často k experimentovaniu. Až sa podarila neuveriteľná kombinácia chutí s ešte neuveriteľnejšou technikou prípravy. Taška je z podobného rodu jedál.

Viac tu: http://www.domarada.sk/news/skusme-tradicnu-tasku/

Nepečený múčnik s jahodami, ktorý vyžaduje istú trpezlivosť najmä pri príprave vanilkového krému. Najprv uvaríme vanilkový krém. V troche mlieka rozmiešame žĺtky, vanilkový, kryštálový cukor a hladkú múku ... viac

v mise vyšľaháme z bielkov, cukru a soli elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme maslo s cukrom, vanilínovým cukrom a žĺtkami dohladka.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/vianocna-tort
Umyté a odkvapkané broskyne rozpolíme a kôstku odstránime. Pomleté orechy, gaštanové pyré, vanilkový cukor a rum vymiešame a touto plnkou nahradíme broskyňové kôstky.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/broskyne-s-gastanovymi-kostkami/
Umyté a odkvapkané broskyne rozpolíme a kôstku odstránime. Pomleté orechy, gaštanové pyré, vanilkový cukor a rum vymiešame a touto plnkou nahradíme broskyňové kôstky.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/broskyne-s-gastanovymi-kostkam
pozdĺž nožičky na plátky hrubé 1 cm. Posolené ich obalíme v hladkej múke, potom vo vajciach rozšľahaných s mliekom a napokon v strúhanke.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/vyprazane-hriby/?_ga=2.153207099.220599374.1501949691-1794409988.1501949691

Aktuality - čo nás zaujalo

20.01.2012 14:31

Europacolon Slovensko pomáha pacientom

Celý článok

—————

08.11.2011 15:54

Kniha patrí do nášho života

Celý článok

—————

08.11.2011 15:53

Päť elementov pomáha v kariére

Celý článok

—————


HARMÓNIA

  


KKNIŽNÉ NOVINKY

Rozprávkový herbár
Vyberte sa na dobrodružnú cestu za našou kvetenou spolu s Rozprávkovým herbárom! Táto knižka vám vo svojej prvej časti ponúka príjemné chvíle pri rozprávkach o jarných a letných rastlinkách z našich lesov ...viac
iac tu: http://domarada.webnode.sk/news/hobby/osový olej je spomedzi výrobkov z kokosu určite najobľúbenejší. Dá sa použiť doslova na všetko, a to nielen vo výžive, ale aj v kozmetike či dokonca v domácnosti.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/varenie/

Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


Internetová kuchárka

 V internetovej kuchárke sa inšpirujte receptami jedál, autorom mnohých záberov je slovenský fotograf        Fero Spáčil.


Dobré rady

Stručné tipy môžete použiť pri údržbe bytu, šetrení, varení, pestovaní rastlín, skladovaní potravín i riešení kozmetických či zdravotných ťažkostí.


Pre milovníkov flóry


Hľadajte v slovníkoch

V krátkom Lexikóne spoločenského správania a v komplexnejšom Gastronomickom slovníku.

CUDZIE SLOVNÍKY