AKTUÁLNE: Leto nás pobáda k častej konzumácii zeleniny a ovocia. Je však dobré kupovať plody predávané pri ceste? A poškodeným sa treba úplne vyhnúť, aj keď sú z vlastnej záhrady. Vyberajme len čerstvé a naučme sa ich poznávať. A dobre si rozmyslime, či sa orientovať na tuzemské alebo exotické druhy.


Vybrali sme pre vás

 


Najnovšie sme pripravili

Čo zabaliť dieťaťu do letného tábora

Čo zabaliť dieťaťu do letného tábora

Mamina – Dieťa   Odchádza váš syn či dcéra za pár dní do školy prírody alebo začiatkom prázdnin do letného tábora a vy si lámete hlavu, čo všetko mu do kufra a ruksaku pribaliť, aby mu tie dva...

Viac

—————

Rajčiaky si určite neodopierajme

Rajčiaky si určite neodopierajme

Varenie – Potraviny   Rajčiaky boli kedysi sezónnou zeleninou, ktorú si však dnes môžeme dopriať už počas celého roka. Pre svoje vlastnosti a obsah vitamínov patria k najzdravším potravinám,...

Viac

—————


  Dovolenkové riziká

Dnes je pre politickú destabilizáciu nebezpečné vycestovať na dovolenku do niektorých častí sveta. No hrozia nám aj iné riziká. Najmä, ak sa chystáme do exotickej krajiny. Pribaliť by sme si mali preto vždy lekárničku so základnou výbavou. Obzvlášť opatrní by mali byť alergici, ale aj ženy pre citlivejší organizmus. Mimochodom, viete, ako dlho sa potrebujete na dovolenke aklimatizovať?



ČO NAKÚPIŤ, ČO UVARIŤ

Ríbezľový osúch

Originálna chuť hríbov nesklame. Chutia v polievke, s vajíčkom, ale aj ako hlavné jedlo vyprážané. Nemusia byť vždy obalené v strúhanke, pre zmenu môžeme použiť cestíčko.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/vyprazane-hriby/
Originálna chuť hríbov nesklame. Chutia v polievke, s vajíčkom, ale aj ako hlavné jedlo vyprážané. Nemusia byť vždy obalené v strúhanke, pre zmenu môžeme použiť cestíčko.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/vyprazane-hriby/
Slovenské tradičné pohostenie v dni sviatočnom, typické pre jesenné obdobie.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/kacica-upecena-v-struhanke/
Valčeky zo sójovej múky s oškvarkami sú vhodným zimným jedlom, ktoré dobre zasýti.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/sojove-valceky-plnene-skvarkami/
Kombinácia orechov, mandlí a medu evokuje zimné sviatky, jablká však dodávajú maškrte sviežosť jesenného ovocia.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/pochutka-z-orechov/
Doma poctivo pripravená tlačenka je obľúbenou studenou pochúťkou, ku ktorej sa výborne chutí cibuľa a chlieb.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/domaca-tlacenka/
Doma poctivo pripravená tlačenka je obľúbenou studenou pochúťkou, ku ktorej sa výborne chutí cibuľa a chlieb.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/domaca-tlacenka/
Sladkú chuť keksov ideálne dopĺňa trochu kyslastý lekvár.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/kolieska-s-lekvarom/
Bábovka s vianočnou príchuťou vďaka škorice, medu a mandlí.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/vianocna-babovka/
Očistenú kačicu osolíme a okoreníme. Jablká očistíme, zbavíme jadrovníka a naplníme brusnicami. Niekoľko naplnených jabĺk vložíme do brušnej časti kačice, potom ju dáme na pekáč, podlejme horúcou vodou a pomaly pečieme.

Viac tu: http://www.domarada.sk/news/pecena-kacica-s-plnenymi-jablkami/
Banány zapečené s cukrom a koňakom a podávané s čokoládou a bielkovou šľahačkou.

Viac tu: http://www.domarada.sk/news/zapekane-banany-s-cokoladou/
Zelenina správne ochutená a ugrilovaná s burratou a repkovým olejom – sen vegetariánov.

Viac tu: http://www.domarada.sk/news/grilovana-zelenina-s-burratou/
Predošlým generáciám skutočne nechýbala fantázia. Limitovaný výber potravín provokoval často k experimentovaniu. Až sa podarila neuveriteľná kombinácia chutí s ešte neuveriteľnejšou technikou prípravy. Taška je z podobného rodu jedál.

Viac tu: http://www.domarada.sk/news/skusme-tradicnu-tasku/
Predošlým generáciám skutočne nechýbala fantázia. Limitovaný výber potravín provokoval často k experimentovaniu. Až sa podarila neuveriteľná kombinácia chutí s ešte neuveriteľnejšou technikou prípravy. Taška je z podobného rodu jedál.

Viac tu: http://www.domarada.sk/news/skusme-tradicnu-tasku/

Sezónny ríbezľový koláč z kysnutého cesta, ktorého receptúra sa hodí aj na kombináciu s iným ovocím. Do múky pridáme droždie zmiešané s cukrom, soľ, vajce, rastlinný tuk a vlažné mlieko... viac

v mise vyšľaháme z bielkov, cukru a soli elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme maslo s cukrom, vanilínovým cukrom a žĺtkami dohladka.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/vianocna-tort
Umyté a odkvapkané broskyne rozpolíme a kôstku odstránime. Pomleté orechy, gaštanové pyré, vanilkový cukor a rum vymiešame a touto plnkou nahradíme broskyňové kôstky.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/broskyne-s-gastanovymi-kostkami/
Umyté a odkvapkané broskyne rozpolíme a kôstku odstránime. Pomleté orechy, gaštanové pyré, vanilkový cukor a rum vymiešame a touto plnkou nahradíme broskyňové kôstky.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/broskyne-s-gastanovymi-kostkam
pozdĺž nožičky na plátky hrubé 1 cm. Posolené ich obalíme v hladkej múke, potom vo vajciach rozšľahaných s mliekom a napokon v strúhanke.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/vyprazane-hriby/?_ga=2.153207099.220599374.1501949691-1794409988.1501949691

Aktuality - čo nás zaujalo

18.05.2012 12:49

Pozor na falošné lieky!

Celý článok

—————

17.05.2012 10:59

Úspešný Deň narcisov

Celý článok

—————

13.05.2012 13:20

Keď srdiečko príliš cvála

Celý článok

—————


HARMÓNIA

  


KNIŽNÉ NOVINKY

Culinaria Itálie

Kvetiny patria k tomu najkrajšiemu, čo príroda vytvorila a kúzlenie z kvetín – teda tvorba kvetinových dekorácií – vnesie do vášho domova nielen kúsek skutočnej prírody, ale i dotyk ročného obdobia, vo všetkých aranžmánoch sú totiž použité sezónne rastlinky.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/zahrada/
Táto kniha vám zmení život za 21 dní! Pomocou jednoduchých denných aktivít a vďaka radám módnych a stylingových odborníčok sa vám podarí zvýrazniť svoje najlepšie vlastnosti a vyzdvihnúť to

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/kozmetika/

  Ako sa do syru Gorgonzola dostali tie modré kúsky? Ako sa robila zmrzlina predtým ako vynašli mrazničky? Čo všetko sa dá porozprávať o víne Piedmont? ... viac

iac tu: http://domarada.webnode.sk/news/hobby/osový olej je spomedzi výrobkov z kokosu určite najobľúbenejší. Dá sa použiť doslova na všetko, a to nielen vo výžive, ale aj v kozmetike či dokonca v domácnosti.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/varenie/

Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


Internetová kuchárka

 V internetovej kuchárke sa inšpirujte receptami jedál, autorom mnohých záberov je slovenský fotograf        Fero Spáčil.


Dobré rady

Stručné tipy môžete použiť pri údržbe bytu, šetrení, varení, pestovaní rastlín, skladovaní potravín i riešení kozmetických či zdravotných ťažkostí.


Pre milovníkov flóry


Hľadajte v slovníkoch

V krátkom Lexikóne spoločenského správania a v komplexnejšom Gastronomickom slovníku.

CUDZIE SLOVNÍKY