AKTUÁLNE: Máte radi granátové jablko? Aby naozaj chutilo, treba si pri kupovaní vybrať správny kus. A potom si pripraviť maškrtu, sladký dezert so šľahačkou. Alebo si z menej kvalitných plodov pripraviť topping. Pri manipulácii so zrniečkami granátového jablka však treba byť opatrný, ich šťava farbí.


Vybrali sme pre vás

 


Najnovšie sme pripravili

Osobná hygiena v odraze storočí

Osobná hygiena v odraze storočí

Zdravie a krása – Starostlivosť o telo   Ochota venovať sa dôkladne osobnej hygiene ovplyvnila určite aj túžba po kvalitnom intímnom živote. Hoci umývanie nebolo kedysi súčasťou životného štýlu, neskôr si...

Viac

—————

O kampani AVON-u Fandíme ženám

O kampani AVON-u Fandíme ženám

Aktuality   Spoločnosť AVON Cosmetics dlhodobo prináša nielen inovácie v oblasti kozmetiky, ale aj prostredníctvom svojich projektov. Snaží sa tak poukázať na silu ženskej krásy, vôle a možnosti splnenia...

Viac

—————


Ako prežiť mráz v zdraví

Zima ešte stále kraľuje, takže treba ešte stále riešiť, ako si ju prežiť bez ujmy na zdraví. Vo viacerých slovenských okresoch poriadne prituhlo a aj na juhu aktuálne sneží. Preto treba mať stále na pamäti, ako si s chladnejšou verziou konca februára poradiť v rôznych situáciách, komu mráz svedčí najmenej, čo robiť pri probléme s omrzlinou a či s novorodencom ísť vôbec na prechádzku.



ČO NAKÚPIŤ, ČO UVARIŤ

Plnené šampiňóny

Originálna chuť hríbov nesklame. Chutia v polievke, s vajíčkom, ale aj ako hlavné jedlo vyprážané. Nemusia byť vždy obalené v strúhanke, pre zmenu môžeme použiť cestíčko.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/vyprazane-hriby/
Originálna chuť hríbov nesklame. Chutia v polievke, s vajíčkom, ale aj ako hlavné jedlo vyprážané. Nemusia byť vždy obalené v strúhanke, pre zmenu môžeme použiť cestíčko.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/vyprazane-hriby/
Slovenské tradičné pohostenie v dni sviatočnom, typické pre jesenné obdobie.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/kacica-upecena-v-struhanke/
Valčeky zo sójovej múky s oškvarkami sú vhodným zimným jedlom, ktoré dobre zasýti.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/sojove-valceky-plnene-skvarkami/
Kombinácia orechov, mandlí a medu evokuje zimné sviatky, jablká však dodávajú maškrte sviežosť jesenného ovocia.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/pochutka-z-orechov/
Doma poctivo pripravená tlačenka je obľúbenou studenou pochúťkou, ku ktorej sa výborne chutí cibuľa a chlieb.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/domaca-tlacenka/
Doma poctivo pripravená tlačenka je obľúbenou studenou pochúťkou, ku ktorej sa výborne chutí cibuľa a chlieb.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/domaca-tlacenka/
Sladkú chuť keksov ideálne dopĺňa trochu kyslastý lekvár.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/kolieska-s-lekvarom/
Bábovka s vianočnou príchuťou vďaka škorice, medu a mandlí.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/vianocna-babovka/
Očistenú kačicu osolíme a okoreníme. Jablká očistíme, zbavíme jadrovníka a naplníme brusnicami. Niekoľko naplnených jabĺk vložíme do brušnej časti kačice, potom ju dáme na pekáč, podlejme horúcou vodou a pomaly pečieme.

Viac tu: http://www.domarada.sk/news/pecena-kacica-s-plnenymi-jablkami/
Banány zapečené s cukrom a koňakom a podávané s čokoládou a bielkovou šľahačkou.

Viac tu: http://www.domarada.sk/news/zapekane-banany-s-cokoladou/

Zapečené šampiňóny s plnkou a syrom sa hodia na večeru i pohostenie k vínu. Šampiňóny umyjeme, stopky vytočíme a pokrájame na drobno, hlavičky odložíme na plnenie. Cibuľu ošúpeme a pokrájame... viac

v mise vyšľaháme z bielkov, cukru a soli elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme maslo s cukrom, vanilínovým cukrom a žĺtkami dohladka.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/vianocna-tort
Umyté a odkvapkané broskyne rozpolíme a kôstku odstránime. Pomleté orechy, gaštanové pyré, vanilkový cukor a rum vymiešame a touto plnkou nahradíme broskyňové kôstky.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/broskyne-s-gastanovymi-kostkami/
Umyté a odkvapkané broskyne rozpolíme a kôstku odstránime. Pomleté orechy, gaštanové pyré, vanilkový cukor a rum vymiešame a touto plnkou nahradíme broskyňové kôstky.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/broskyne-s-gastanovymi-kostkam
pozdĺž nožičky na plátky hrubé 1 cm. Posolené ich obalíme v hladkej múke, potom vo vajciach rozšľahaných s mliekom a napokon v strúhanke.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/vyprazane-hriby/?_ga=2.153207099.220599374.1501949691-1794409988.1501949691

Aktuality - čo nás zaujalo

04.03.2012 11:45

Zriedkavé ochorenie pľúc

Celý článok

—————

20.01.2012 14:31

Europacolon Slovensko pomáha pacientom

Celý článok

—————

08.11.2011 15:54

Kniha patrí do nášho života

Celý článok

—————


HARMÓNIA

  


KNIŽNÉ NOVINKY

Abeceda nie je veda

Kvetiny patria k tomu najkrajšiemu, čo príroda vytvorila a kúzlenie z kvetín – teda tvorba kvetinových dekorácií – vnesie do vášho domova nielen kúsek skutočnej prírody, ale i dotyk ročného obdobia, vo všetkých aranžmánoch sú totiž použité sezónne rastlinky.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/zahrada/
Táto kniha vám zmení život za 21 dní! Pomocou jednoduchých denných aktivít a vďaka radám módnych a stylingových odborníčok sa vám podarí zvýrazniť svoje najlepšie vlastnosti a vyzdvihnúť to

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/kozmetika/

Zábavné hry s abecedou, ktoré pripravila Iva Mušálková a ilustrovala Šárka Mrvová, vaše deti o tom presvedčia. Množstvo zábavných úloh zvládnu aj ... viac

iac tu: http://domarada.webnode.sk/news/hobby/osový olej je spomedzi výrobkov z kokosu určite najobľúbenejší. Dá sa použiť doslova na všetko, a to nielen vo výžive, ale aj v kozmetike či dokonca v domácnosti.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/varenie/

Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


Internetová kuchárka

 V internetovej kuchárke sa inšpirujte receptami jedál, autorom mnohých záberov je slovenský fotograf        Fero Spáčil.


Dobré rady

Stručné tipy môžete použiť pri údržbe bytu, šetrení, varení, pestovaní rastlín, skladovaní potravín i riešení kozmetických či zdravotných ťažkostí.


Pre milovníkov flóry


Hľadajte v slovníkoch

V krátkom Lexikóne spoločenského správania a v komplexnejšom Gastronomickom slovníku.

CUDZIE SLOVNÍKY