AKTUÁLNE: Vždy to najlepšie. Aj v súvislosti s ružou, ktorej puky sa začínajú na kríkoch rozvíjať. Netúžime po bolesti z dotyku s tŕňom, ale radšej po dokonalosti tvaru a farieb nádherných hlávok, ktoré padajú do náručia nevestám či ostatným milovaným ženám. Čo všetko o sebe ruža sama napovie a čo všetko o nej ešte nevieme? Napríklad aj to, že ruža prináša úľavu a má aj liečiteľské ambície.


Vybrali sme pre vás

 


Najnovšie sme pripravili

Viete pozvať hostí na party?

Viete pozvať hostí na party?

Harmónia – Stolovanie a etiketa   Ak sa odhodláme zorganizovať oslavu a chceme, aby sa vydarila, isté zásady spoločenskej etikety by sme nemali obchádzať. Kvalitu a charakter party nám budú predsa spoluvytvárať aj pozvaní hostia....

Viac

—————

Ako si zariadiť ideálnu kanceláriu

Ako si zariadiť ideálnu kanceláriu

Harmónia – Ideálny priestor   V práci trávime denne osem hodín a mnohí dokonca zostávajú vo svojej pracovnej svätyni celý deň od rána do neskorého večera. Podobné správanie môže končiť napokon kolapsom, ale ani striedma angažovanosť...

Viac

—————


Čas pre koláče s rebarborou

Obdobie rebarbory je tu, preto je dobré si pripomenúť, akým prínosom je pre ľudský organizmus tento druh zeleniny. Hoci sa v kuchyni používa najčastejšie ako ovocie. Z rebarbory si môžeme upiecť chutný koláč s kokosom či iný v kombinácii s jahodami, alebo ďalší zo špaldovej múky. Výborný je aj pikantný rebarborový múčnik alebo bábovka. Rebarbora je vhodná aj na zaváranie, pripraviť si môžeme želé s bazou.



ČO NAKÚPIŤ, ČO UVARIŤ

Bohatý kurací pekáč

Originálna chuť hríbov nesklame. Chutia v polievke, s vajíčkom, ale aj ako hlavné jedlo vyprážané. Nemusia byť vždy obalené v strúhanke, pre zmenu môžeme použiť cestíčko.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/vyprazane-hriby/
Originálna chuť hríbov nesklame. Chutia v polievke, s vajíčkom, ale aj ako hlavné jedlo vyprážané. Nemusia byť vždy obalené v strúhanke, pre zmenu môžeme použiť cestíčko.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/vyprazane-hriby/
Slovenské tradičné pohostenie v dni sviatočnom, typické pre jesenné obdobie.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/kacica-upecena-v-struhanke/
Valčeky zo sójovej múky s oškvarkami sú vhodným zimným jedlom, ktoré dobre zasýti.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/sojove-valceky-plnene-skvarkami/
Kombinácia orechov, mandlí a medu evokuje zimné sviatky, jablká však dodávajú maškrte sviežosť jesenného ovocia.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/pochutka-z-orechov/
Doma poctivo pripravená tlačenka je obľúbenou studenou pochúťkou, ku ktorej sa výborne chutí cibuľa a chlieb.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/domaca-tlacenka/
Doma poctivo pripravená tlačenka je obľúbenou studenou pochúťkou, ku ktorej sa výborne chutí cibuľa a chlieb.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/domaca-tlacenka/
Sladkú chuť keksov ideálne dopĺňa trochu kyslastý lekvár.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/kolieska-s-lekvarom/
Bábovka s vianočnou príchuťou vďaka škorice, medu a mandlí.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/vianocna-babovka/
Očistenú kačicu osolíme a okoreníme. Jablká očistíme, zbavíme jadrovníka a naplníme brusnicami. Niekoľko naplnených jabĺk vložíme do brušnej časti kačice, potom ju dáme na pekáč, podlejme horúcou vodou a pomaly pečieme.

Viac tu: http://www.domarada.sk/news/pecena-kacica-s-plnenymi-jablkami/
Banány zapečené s cukrom a koňakom a podávané s čokoládou a bielkovou šľahačkou.

Viac tu: http://www.domarada.sk/news/zapekane-banany-s-cokoladou/
Zelenina správne ochutená a ugrilovaná s burratou a repkovým olejom – sen vegetariánov.

Viac tu: http://www.domarada.sk/news/grilovana-zelenina-s-burratou/
Predošlým generáciám skutočne nechýbala fantázia. Limitovaný výber potravín provokoval často k experimentovaniu. Až sa podarila neuveriteľná kombinácia chutí s ešte neuveriteľnejšou technikou prípravy. Taška je z podobného rodu jedál.

Viac tu: http://www.domarada.sk/news/skusme-tradicnu-tasku/
Predošlým generáciám skutočne nechýbala fantázia. Limitovaný výber potravín provokoval často k experimentovaniu. Až sa podarila neuveriteľná kombinácia chutí s ešte neuveriteľnejšou technikou prípravy. Taška je z podobného rodu jedál.

Viac tu: http://www.domarada.sk/news/skusme-tradicnu-tasku/

Kuracie kúsky pečené spolu s koreňovou zeleninou, zemiakmi a hubami – večera z jedného pekáča. Kurča rozporciujeme na menšie kúsky a obalíme v zmesi oleja, mletej červenej papriky... viac

v mise vyšľaháme z bielkov, cukru a soli elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme maslo s cukrom, vanilínovým cukrom a žĺtkami dohladka.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/vianocna-tort
Umyté a odkvapkané broskyne rozpolíme a kôstku odstránime. Pomleté orechy, gaštanové pyré, vanilkový cukor a rum vymiešame a touto plnkou nahradíme broskyňové kôstky.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/broskyne-s-gastanovymi-kostkami/
Umyté a odkvapkané broskyne rozpolíme a kôstku odstránime. Pomleté orechy, gaštanové pyré, vanilkový cukor a rum vymiešame a touto plnkou nahradíme broskyňové kôstky.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/broskyne-s-gastanovymi-kostkam
pozdĺž nožičky na plátky hrubé 1 cm. Posolené ich obalíme v hladkej múke, potom vo vajciach rozšľahaných s mliekom a napokon v strúhanke.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/vyprazane-hriby/?_ga=2.153207099.220599374.1501949691-1794409988.1501949691

Aktuality - čo nás zaujalo

11.09.2012 12:35

Pacienti doplatia aj zdravím

Celý článok

—————

02.06.2012 12:52

Ako chutí GURMÁN FEST

Celý článok

—————

18.05.2012 12:49

Pozor na falošné lieky!

Celý článok

—————


HARMÓNIA

  


KNIŽNÉ NOVINKY

Rozprávka lesa

Kvetiny patria k tomu najkrajšiemu, čo príroda vytvorila a kúzlenie z kvetín – teda tvorba kvetinových dekorácií – vnesie do vášho domova nielen kúsek skutočnej prírody, ale i dotyk ročného obdobia, vo všetkých aranžmánoch sú totiž použité sezónne rastlinky.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/zahrada/
Táto kniha vám zmení život za 21 dní! Pomocou jednoduchých denných aktivít a vďaka radám módnych a stylingových odborníčok sa vám podarí zvýrazniť svoje najlepšie vlastnosti a vyzdvihnúť to

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/kozmetika/

Nebojte sa, nadýchnite sa, ide sa na prechádzku do čarovného lesa. S knihou Rozprávka lesa, plnou nestarnúcich pôvabných príbehov a básničiek Josefa Kožíška... viac

iac tu: http://domarada.webnode.sk/news/hobby/osový olej je spomedzi výrobkov z kokosu určite najobľúbenejší. Dá sa použiť doslova na všetko, a to nielen vo výžive, ale aj v kozmetike či dokonca v domácnosti.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/varenie/

Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


Internetová kuchárka

 V internetovej kuchárke sa inšpirujte receptami jedál, autorom mnohých záberov je slovenský fotograf        Fero Spáčil.


Dobré rady

Stručné tipy môžete použiť pri údržbe bytu, šetrení, varení, pestovaní rastlín, skladovaní potravín i riešení kozmetických či zdravotných ťažkostí.


Pre milovníkov flóry


Hľadajte v slovníkoch

V krátkom Lexikóne spoločenského správania a v komplexnejšom Gastronomickom slovníku.

CUDZIE SLOVNÍKY