AKTUÁLNE: Práve v mesiaci úcty k starším je dobrý čas o tom hovoriť. Bývanie pre seniorov má svoje špecifiká. Na to prišli aj tvorcovia nových alternatív štýlu života pre starších ľudí. Kým sa však prepracujeme k ideálnym formám, môžeme sa aspoň postarať viacerými opatreniami o bezpečnosť seniora v jeho interiéri. Neverili by ste, koľko bariér vo vlastnom byte či dome ohrozuje ľudí, ktorým sa s pribúdajúcim vekom zhoršila mobilita.


Vybrali sme pre vás


Najnovšie sme pripravili

Riflovina naša každodenná

Riflovina naša každodenná

Harmónia – Dekorácie   Uniforma mnohých generácií mládeže, ale aj obľúbený kúsok zo šatníka tých odrastenejších. To sú texasky, rifle či džínsy, ktorých špeciálnemu mladistvému a športovému imidžu neodolá...

Viac

—————

Zdolávame kopec cukru

Zdolávame kopec cukru

Varenie – Správna výživa   Profesionálni horolezci nie sme ani zďaleka a predsa si trúfame na svoj súkromný Mont Everest - sladkú horu, ktorou sa celý život kŕmime. Nie je to medovníková chalúpka,...

Viac

—————


Chlebík náš každodenný

Svoj deň v polovici októbra má chlieb. Pripomeňme si preto, akú hodnotu vo výžive človeka táto potravina už od pradávna predstavuje a ako chlebík či pečivo správne uskladňovať, aby sa nám tento dôležitý zdroj obživy neznehodnotil. I ktoré sú tie najzdravšie druhy pre náš tráviaci systém. A viete, že chlebík môžete použiť na čistenie v domácnosti?



ZDRAVIE A KRÁSA

 
 
 
 
 
 
 

ČO NAKÚPIŤ, ČO UVARIŤ

Torta s jablkami a tvarohom

Originálna chuť hríbov nesklame. Chutia v polievke, s vajíčkom, ale aj ako hlavné jedlo vyprážané. Nemusia byť vždy obalené v strúhanke, pre zmenu môžeme použiť cestíčko.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/vyprazane-hriby/
Originálna chuť hríbov nesklame. Chutia v polievke, s vajíčkom, ale aj ako hlavné jedlo vyprážané. Nemusia byť vždy obalené v strúhanke, pre zmenu môžeme použiť cestíčko.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/vyprazane-hriby/
Slovenské tradičné pohostenie v dni sviatočnom, typické pre jesenné obdobie.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/kacica-upecena-v-struhanke/
Valčeky zo sójovej múky s oškvarkami sú vhodným zimným jedlom, ktoré dobre zasýti.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/sojove-valceky-plnene-skvarkami/
Kombinácia orechov, mandlí a medu evokuje zimné sviatky, jablká však dodávajú maškrte sviežosť jesenného ovocia.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/pochutka-z-orechov/
Doma poctivo pripravená tlačenka je obľúbenou studenou pochúťkou, ku ktorej sa výborne chutí cibuľa a chlieb.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/domaca-tlacenka/
Doma poctivo pripravená tlačenka je obľúbenou studenou pochúťkou, ku ktorej sa výborne chutí cibuľa a chlieb.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/domaca-tlacenka/
Sladkú chuť keksov ideálne dopĺňa trochu kyslastý lekvár.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/kolieska-s-lekvarom/
Bábovka s vianočnou príchuťou vďaka škorice, medu a mandlí.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/vianocna-babovka/
Očistenú kačicu osolíme a okoreníme. Jablká očistíme, zbavíme jadrovníka a naplníme brusnicami. Niekoľko naplnených jabĺk vložíme do brušnej časti kačice, potom ju dáme na pekáč, podlejme horúcou vodou a pomaly pečieme.

Viac tu: http://www.domarada.sk/news/pecena-kacica-s-plnenymi-jablkami/
Banány zapečené s cukrom a koňakom a podávané s čokoládou a bielkovou šľahačkou.

Viac tu: http://www.domarada.sk/news/zapekane-banany-s-cokoladou/
Zelenina správne ochutená a ugrilovaná s burratou a repkovým olejom – sen vegetariánov.

Viac tu: http://www.domarada.sk/news/grilovana-zelenina-s-burratou/
Predošlým generáciám skutočne nechýbala fantázia. Limitovaný výber potravín provokoval často k experimentovaniu. Až sa podarila neuveriteľná kombinácia chutí s ešte neuveriteľnejšou technikou prípravy. Taška je z podobného rodu jedál.

Viac tu: http://www.domarada.sk/news/skusme-tradicnu-tasku/
Predošlým generáciám skutočne nechýbala fantázia. Limitovaný výber potravín provokoval často k experimentovaniu. Až sa podarila neuveriteľná kombinácia chutí s ešte neuveriteľnejšou technikou prípravy. Taška je z podobného rodu jedál.

Viac tu: http://www.domarada.sk/news/skusme-tradicnu-tasku/
Huby (pevnejšie druhy) nakrájame na hrubšie plátky, mäso i slaninu pokrájame na medailóniky a očistené zemiaky s cibuľou na kolieska. Všetky ingrediencie posypeme soľou, gulášovým korením

Viac tu: http://www.domarada.sk/news/hubove-raznici/

Na cesto zmiešame v mise ručne suroviny na cesto, premiesime a vyklopíme na pomúčenú dosku. Cesto vypracujeme a odložíme asi na 15 minút do chladu. Časť cesta vyvaľkáme na plát a vyložíme ním dno... viac

v mise vyšľaháme z bielkov, cukru a soli elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme maslo s cukrom, vanilínovým cukrom a žĺtkami dohladka.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/vianocna-tort
Umyté a odkvapkané broskyne rozpolíme a kôstku odstránime. Pomleté orechy, gaštanové pyré, vanilkový cukor a rum vymiešame a touto plnkou nahradíme broskyňové kôstky.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/broskyne-s-gastanovymi-kostkami/
Umyté a odkvapkané broskyne rozpolíme a kôstku odstránime. Pomleté orechy, gaštanové pyré, vanilkový cukor a rum vymiešame a touto plnkou nahradíme broskyňové kôstky.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/broskyne-s-gastanovymi-kostkam
pozdĺž nožičky na plátky hrubé 1 cm. Posolené ich obalíme v hladkej múke, potom vo vajciach rozšľahaných s mliekom a napokon v strúhanke.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/vyprazane-hriby/?_ga=2.153207099.220599374.1501949691-1794409988.1501949691

Aktuality - čo nás zaujalo

03.12.2012 14:12

Pozvánka na vianočné trhy

Celý článok

—————

28.11.2012 12:45

Oči diabetikov pod kontrolou

Celý článok

—————

27.11.2012 14:51

Psy pomáhajú nevidiacim

Celý článok

—————


HARMÓNIA

  


KNIŽNÉ NOVINKY

Príbeh Tracy Beakerovej

Knihy Jacqueline Wilsonovej sú už na Slovensku dobre známe. Príbeh Tracy Beakerovej je o desaťročnom dievčatku, ktoré býva v detskom domove a dúfa, že jedného dňa bude mať skutočný....viac

iac tu: http://domarada.webnode.sk/news/hobby/osový olej je spomedzi výrobkov z kokosu určite najobľúbenejší. Dá sa použiť doslova na všetko, a to nielen vo výžive, ale aj v kozmetike či dokonca v domácnosti.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/varenie/

Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


Internetová kuchárka

 V internetovej kuchárke sa inšpirujte receptami jedál, autorom mnohých záberov je slovenský fotograf        Fero Spáčil.


Dobré rady

Stručné tipy môžete použiť pri údržbe bytu, šetrení, varení, pestovaní rastlín, skladovaní potravín i riešení kozmetických či zdravotných ťažkostí.


Pre milovníkov flóry


Hľadajte v slovníkoch

V krátkom Lexikóne spoločenského správania a v komplexnejšom Gastronomickom slovníku.

CUDZIE SLOVNÍKY